Maria Colomé

“No som conscients que respirem malament”

Assegura que la millora de la salut nasal sempre comporta una millor qualitat de vida. La doctora, després de 25 anys exercint a Barcelona, ha obert una clínica rinològica al Centre Mèdic Quirúrgic d’Escaldes-Engordany, on ofereix consulta i intervencions estètiques i terapèutiques

“No som conscients que respirem malament”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cirurgia estètica nasal és una pràctica demanada?

Sí, cada cop més persones plantegen fer-se un retoc estètic, ja sigui per una deformació nasal de caràcter congènit o perquè han patit algun tipus de traumatisme nasal i no ha estat corregit. En qualsevol cas, són persones que volen millorar el seu aspecte perquè d’alguna manera els afecta emocionalment.

Li demanen un nas especial?

Les persones que venen a la consulta tenen una idea sobre què volen millorar. És a través d’un diagnòstic acurat i l’escolta atenta de la persona que convenim quin és el retoc que li convé. La naturalitat i l’harmonia és el que ofereixo a les rinoplàsties estètiques, perquè no hi ha un nas perfecte, i es tracta de respectar la personalitat del pacient i potenciar-la.

La cirurgia és el darrer recurs per a una persona que no està còmoda amb el seu nas?

La cirurgia ajuda la persona a reconèixer-se amb el seu aspecte. Hi ha persones que ho passen molt malament per no sentir-se a gust amb el seu nas i els afecta en molts aspectes. És molt important valorar també la part emocional. Per això el diagnòstic inclou valorar aspectes psicològics.

Quan es parla de cirurgia estètica es pensa primer en la dona. Els homes també se la fan?

Sí, els homes també es plantegen les rinoplàsties estètiques, ja sigui per traumatismes, per desviació de l’envà nasal o perquè no se senten a gust amb la mida o forma del seu nas. La cirurgia els ofereix un resultat molt natural que, en moltes ocasions, només ells noten.

Fa intervencions a esportistes. En quin sentit i com pot incrementar el seu rendiment?

El rendiment esportiu està íntimament relacionat amb una bona respiració. Qui no respira bé no pot aprofitar al màxim el seu potencial esportiu, i no sempre se n’és conscient. A més, a la pràctica esportiva es pateixen traumatismes que, tot sovint, no reben atenció especialitzada.

Ha tractat esportistes d’elit?

Entre els pacients de la clínica rinològica hi ha esportistes de moltes disciplines, tenistes, futbolistes, nedadors, runners, esquiadors, boxadors, molts d’ells professionals destacats, però també venen persones que practiquen esports d’una manera semiprofessional i volen cuidar-se i gaudir de la seva pràctica.

Ho recomana per als amateurs.

Per descomptat. La cura de l’òrgan nasal i les seves funcionalitats és indispensable per gaudir de l’esport però també per evitar problemes de salut que poden arribar a ser greus.

Respirem malament?

Sí, i molts cops no som conscients que respirem malament. Moltes persones que ronquen, tenen mals de cap, pateixen d’al·lèrgia o han perdut l’olfacte no s’han plantejat si respiren bé.

tracking