x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sussana Ferran

“He donat veu a dones reals que han estat maltractades”

És l’autora de l’exposició ‘Relats reals de supervivència, 1.255’ Nascuda a Andorra, ha desenvolupat la seva obra entre Barcelona, París, Londres i Madrid. El seu últim projecte recull, a través de relats i fotografies, la història real de dones que han patit violència de gènere.
Com sorgeix la idea de l’exposició?
Va ser un encàrrec de Govern per commemorar el 25-N, Dia internacional per a l’erradicació de la violència envers les dones. La idea de com enfocar-la, però, va ser meva.

Decideix fer fotografies a dones del país que han patit violència de gènere.
Sí, entenc que sent un país tan petit, una manera de visibilitzar la temàtica és fer-ho amb dones de veritat. D’aquí surt la idea de fer retrats a les dones sense que se les reconegui, sobretot pel tema de protecció, ja que són situacions compromeses. Vaig decidir fer-ho amb una tela perquè
  • #4 Dominant i dominat
    (10/12/19 16:52)

    M'oblidava d'especificar que sóc dona, i em molesta sobre manera el tractament asimètric "de genere", que es fa. Per damunt de tot, per mi, hi ha allò que és just, i no considero pel gènere sino com a persones. Estic més que tipa del calificatiu "gènere", que està generant divisions i injustícia, sobretot, envers els homes.

    Respondre
  • #3 Joan
    (10/12/19 16:03)

    Tot individu, que no grup, amb independència de l'sexe a què pertanyi, ha de ser considerat de la mateixa manera quan és víctima o agressor, ja que l'existència de delicte no rau en una mera i simple qüestió de gènere. El delicte en si és la violència i el maltractament, independentment de qui el pateixi i independentment de qui l'exerceixi.

    Respondre
  • #2 Polarització social
    (10/12/19 14:08)

    Una altra coach subvencionada pel lobby feminista. Que si l'home és dolent, que si la dona és una víctima ... sincerament, ja cansa.

    Respondre
  • #1 Dominant i dominat
    (10/12/19 11:32)

    El maltracte de qualsevol tipus, requereix d'un binomi patològic per ambdues parts: el dominant i el dominat, i en el cas que ens ocupa: el que maltracte i el que es deixa maltractar. Per poder erradicar-ho es precisa de la visió global i unitària, un haurà d'aprendre a respectar l'altre, i l'altre a respectar-se i fer-se respectar. En la meva humil opinió, mentre ho enfoquem de manera simplista entre un dolent i un bo, i victimitzem no ens hem sortirem.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts