Idili Lizcano

“De petit fugia de l'escola per visitar perfumeries”

Ha creat el primer espai Alqvimia a l’Hotel Park Piolets de Soldeu. Té 63 anys però afirma que la seva edat biològica és de 36, gràcies a tenir cura de l’equilibri del seu cos. Filòsof de formació és el fundador de la marca de productes de cosmètica natural Alqvimia.

“De petit fugia de l'escola per visitar perfumeries”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com es va iniciar en el món de la perfumeria i la cosmètica?

Cap als 24 anys em vaig trobar en la disjuntiva de començar a dedicar-me al que havia estudiat, la filosofia, o començar a formar-me en el món de la botànica per tal de crear productes de cosmètica i perfumeria.

Que és el que l’atreu tant?

Sempre he sentit que els olis, els ungüents i les cremes tenen una màgia molt especial. També veig que tinc un do que em fa ser molt creatiu i efectiu a l’hora d’elaborar-los.

D’on creu que neix aquest interès?

Personalment, crec que em ve d’altres vides. Estic segur que abans era alquimista o duia a terme una professió amb el mateix tarannà. De fet, des de molt petit que em tornava boig aquest món. Em vaig criar a París i sovint m’escapava de l’escola per visitar perfumeries.

Que curiós!

En aquells moments no podia deixar de dir-me: “Jo de gran ho faré millor.” Per mi la meva marca, Alqvimia, és una passió, no només un negoci.

I la seva formació en filosofia es barreja amb el negoci?

No en puc pas renegar! Són dues passions que estan molt lligades, amb el meu negoci intento recollir uns valors i una cosmovisió molt profunda, una filosofia de vida.

Me la podria explicar?

El que sempre he dit és que vivim en un món patriarcal i en decadència, amb una energia molt yang. L’hem de compensar potenciant aquells valors que tradicionalment s’han considerat femenins: la protecció de la natura, l’empatia... Creo productes per potenciar la salut, ja que la bellesa és un camí cap a la llum i l’equilibri intern.

Per vostè, la veritable bellesa és la salut?

Plató ja ens deia que és necessari reservar un espai per a la bellesa, però no només la física. S’ha de començar per la bellesa en els pensaments, seguir per realitzar accions belles fins arribar a la bellesa absoluta, que és la llum.

Ha portat la seva manera de veure el món a Andorra creant el primer espai Alqvimia del país a l’Hotel Park Piolet de Soldeu. Per què va escollir aquest espai?

Jo no el coneixia, però és un lloc meravellós. Tenim una mateixa manera de veure les coses, fins al punt que trobo que som empreses germanes. Hi ha una gran sinergia entre les nostres filosofies que giren al voltant del benestar, el luxe, l’elegància, però també la sostenibilitat.

Què s’hi podrà experimentar?

Soldeu és el paradís i aquest és un espai exclusiu al país, en el qual els treballadors han rebut formació Alqvimia i es fan servir els nostres productes 100% naturals.

tracking