Marc Rahola Matutes

“S'han de donar solucions al lleure a través de la casa”

Promotor del projecte de 160 habitatges exclusius White Angel Andorra 45 anys. L’empresari eivissenc ha portat a Andorra, després de construir-ne quatre a l’illa de les Pitiü-ses i un a Baqueira, el concepte d’edifici d’habitatges de luxe amb oferta de serveis complementaris

“S'han de donar solucions al lleure a través de la casa”OD Group

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és White Angel?

El nostre producte es basa que el lleure avui en dia és fonamental i que s’han de donar solucions al lleure a través de la casa. Les vacances han canviat, ja no es fa un mes sencer, sinó que es reparteixen al llarg de l’any. Ja no s’obre la casa de manera ininter­rompuda durant un mes. Ara són constants microtalls durant l’any. Això ho vam entendre així a Eivissa el 2012 i vam fer el primer White Angel. Era una idea embrionària i menys sofisticada que la d’ara però va tenir un resultat amb uns condicionants molt bons. A Baqueira, poc després, vam fer 300 apartaments a la Vall de Ruda portant el concepte platja a la muntanya i els serveis.

I després creixen?

Gràcies a això seguim desenvolupant projectes White Angel i vèiem que era un tipus de producte on tenia molt sentit que hi hagués un gran valor afegit del lleure. I de forma orgànica un dels llocs on s’havien d’alinear els planetes perquè tingués sentit la nostra proposta era Andorra.

Per què és el lloc adequat?

La inversió estrangera ja està normalitzada i facilita molt entrar amb un pool d’inversors com hem fet. A més de lleure (esquí o trekking), Andorra dona un plus en l’àmbit educacional, de seguretat i una sèrie de situacions que la fan molt estratègica a llarg termini, com els avantatges fiscals per als nouvinguts, ja siguin empreses o residents. També ens ajuda que el parc d’Andorra la Vella d’habitatge nou hagi estat pràcticament immòbil els darrers anys.

Com és el projecte andorrà?

És un projecte de 125.000 metres quadrats de 160 habitatges de 2, 3, 4 o 5 habitacions. Que es porta a terme en una estructura que és un pòdium en el qual s’erigeixen tres torres i una filera d’apartaments de tal manera que s’organitzen tots els serveis a través d’aquest pòdium.

Quins serveis es proveiran?

Consergeria, gimnàs, spa, trasters i tot un tema de circulació que vectoritza unes úniques entrades i que acomoda una seguretat i una privacitat als propietaris dels pisos que vindria a ser com els condominis típics americans portats a un concepte molt més europeu i ajustat als costos. Els serveis van des de coses intranscendents però importants com poden ser rebre el correu i donar-hi resposta perquè estàs sis mesos a fora, fins a fer un un transfer si vens d’un aeroport o qualsevol necessitat que puguis tenir.

Seran primer habitatge?

La nostra estratègia a Andorra, en estar a la capital, és que sigui primera residència. En un 60% els nostres clients seran locals (andorrans i nouvinguts) i gent que ja hi és i que encara no ha trobat un habitatge adequat per a les seves necessitats. Un 25-30% seria segona residència francesa i espanyola. I la resta, internacional.

Seran obligatoris els serveis?

Al començament regalarem un paquet i després serà opcional.

tracking