Gelaisy Cantero

“M'ha sorprès que hi hagi vòlei a Andorra”

32 anys. Originària de Cuba, ha agafat les regnes del nou projecte del CV Encamp. Té una llarga trajectòria com a entrenadora al seu país i com a jugadora va disputar la lliga cubana i va ser a les categories inferiors de la seva selecció.

“M'ha sorprès que hi hagi vòlei a Andorra”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com li va arribar l’oportunitat de venir a Andorra i al CV Encamp?

Al país va ser a través de la meva germana, que viu aquí a Andorra, i és especialista de fitness. I al club, ens vam creuar amb Javi Borrego, i vam veure una semblança en els nostres físics d’esportistes i vam començar a parlar. Va sorgir el comentari de qui era jo i de qui era ell, i va arribar l’oportunitat de fer alguna cosa pel club, i hi vaig estar d’acord.

Li va sorprendre que li proposessin ser l’entrenadora?

No em va sorprendre, però al principi no sabia que aquí es practicava vòlei. A Cuba hi ha coneixement que aquí a Europa es practica molt futbol, bàsquet, rugbi o esports de gel. Quan ens vam presentar i ell es va adonar que era professional en aquest esport es va quedar sobtat i de seguida em va oferir ajudar el club. No tenien cap especialista, ens vam creuar en el camí i jo vaig estar encantada.

A Cuba es viu el vòlei més que aquí?

Sí, molt. Tenim tradició de vòlei, som tres vegades campiones olímpiques, campiones mundials, de Centreamèrica i Panamericanes. Ara mateix el nivell ha baixat una mica per qüestions de com es viu l’esport en àmbit mundial, però allà es neix amb vòlei, i molts altres esports com el beisbol, l’atletisme, la boxa...

Com ha vist l’equip de moment?

És un equip molt jove que està totalment renovat amb alguns jugadors que són d’edats juvenils. Influeix molt el sistema de treball. A Cuba es treballa professionalment i tots els dies s’entrena més de tres hores, i aquí és molt diferent, només ho fem una hora i mitja. M’he d’adaptar a això. A més són atletes que tenen un feina a part. Estic intentant amb una bona execució d’entrenaments cobrir més hores i així millorar paulatinament amb el pas del temps.

Ha canviat algunes coses ja?

A poc a poc. Primer estic començant perquè ells s’adaptin a la meva manera de treballar i jo també al sistema d’aquí perquè he de conèixer cada una de les característiques dels jugadors. Una vegada tingui tot això ben aprés, ja farem un treball d’acord amb cada un i portant-lo al grup.

Quin objectiu s’ha marcat?

Primer cal conèixer com s’ha treballat anteriorment, després anar insertant un treball més actiu i professional (fent més hores de treball), i incentivar els joves amb una manera més dinàmica de practicar el vòlei. Primer hem de traçar una línia d’entesa entre els jugadors i jo, i més endavant arribaran els resultats.

Li està agradant el país?

Sí, perquè és molt tranquil i m’agrada molt la tranquil·litat.

Què l’ha sorprès d’Andorra?

Realment, que hi hagi vòlei al país (riu).

tracking