Víctor Ollé

“En començar aquest curs no esperava trobar feina tan ràpid”

Passió per la jardineria. 18 anys. És un dels quatre joves que aquest any han finalitzat el programa del cos de voluntaris per la natura, de la Massana, que té com a objectiu facilitar la integració al món laboral dels participants.

“En començar aquest curs no esperava trobar feina tan ràpid”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va decidir fer el curs del cos de voluntaris per la natura?

Va ser a través d’un amic. Em va comentar que ell havia fet aquest curs l’any passat i que li va anar molt bé, i com que a mi m’agrada força la muntanya i la natura va pensar que potser m’interessaria apuntar-m’hi.

En què ha consistit la formació?

El curs ha durat sis mesos i hem fet una mica de tot: hem tocat la motoserra, la desbrossadora, el tallatanques... tot tipus de màquines. També hem fet algunes tasques durant les sessions pràctiques, com ara plantar una mica de jardineria o netejar camins als boscos.

Es feia més part teòrica o pràctica?

De tot, però cal dir que la part teòrica tenia un enfocament molt pràctic: t’ensenyaven com funcionen les eines, com les has de fer servir per no fer-te mal i quins riscos hi pot haver si no vas amb cura.

Al final s’han graduat quatre alumnes. Quants van començar?

Vam començar unes deu persones. Tres dels alumnes van venir només a les dues o tres primeres classes, i de la resta un va marxar perquè va trobar feina a mig curs i ja es va posar a treballar, i l’altre no ha tingut sort i no ha pogut graduar-se.

Vostè ja tenia experiència prèvia en jardineria?

Sí que havia tocat alguna cosa abans d’apuntar-me al curs, però gràcies al cos de voluntaris per la natura he pogut començar a treballar de jardiner, a l’empresa Tot Natura.

Això ha estat arribar i moldre...

Sí, va ser tot just començar les pràctiques del curs. Les vaig fer a Tot Natura i ja em van agafar de seguida, quan tot just hi portava una setmana.

Té pensat dedicar-se a aquest món en el futur?

Sí, realment el meu objectiu quan vaig començar el curs era trobar feina d’això, però el que no esperava era trobar-ne tan ràpid. El que passa és que el contracte que tinc és temporal, acaba ara, al novembre, perquè aquest hivern tinc pensat treballar a pistes. De tota manera, el cap ja m’ha dit que compta amb mi de cara l’estiu que ve, per a la temporada forta de jardineria.

Com valora l’experiència del curs?

Molt positiva, perquè si la saps aprofitar pots arribar lluny. Treballar en el món de la jardineria i de la cura dels boscos no és excessivament difícil, però també cal implicació per part teva. Per això, si no t’ho prens seriosament no acabes el curs.

Hi ha prou sortides professionals?

N’hi ha força, perquè és un curs molt pràctic i moltes empreses busquen gent que sàpiga un ofici. No només jardiners, també fusters, paletes, mecànics...

tracking