Damien Gires

“Amb la realitat virtual sents que ets en un altre món”

Durà a terme el taller de realitat virtual al November Numérique del Pas de la Casa. Francès. Fa tres anys va fundar la companyia Herve a París, especialitzada en realitat virtual. La seva passió és la tecnologia i l’ensenyament d’aquesta modalitat a les generacions d’avui i demà.

“Amb la realitat virtual sents que ets en un altre món”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com definiria el projecte November Numérique?

El projecte l’organitza el ministeri d’Ensenyament francès cada any. És un esdeveniment internacional a tots els continents, i bé, es tracta d’un mes per descobrir les cultures digitals arreu del món. Es proposen tallers, conferències o dinàmiques de jocs per reunir el màxim de gent possible i ajudar que coneguin aquest món.

És la primera iniciativa d’aquesta tipologia que es realitza a Andorra.

L’ambaixada francesa a Andorra ha proposat diferents dinàmiques i venim al país per mostrar les modalitats de la realitat virtual per mostrar a la gent com funciona aquesta nova tecnologia.

Què és la realitat virtual?

És una nova tecnologia que dona la possibilitat de ser aplicada en tota mena d’àmbits, com ara la medicina, la cultura o les indústries. Les persones es projecten en un altre món, ja que és una altra manera de viure en 360 graus.

Vindria a ser el mateix que el cinema en 3D?

No, és completament diferent. Amb la realitat virtual et sents en un altre món. El cinema en tres dimensions ve a ser un prefaci d’aquesta tecnologia, és una altra forma de viure les pel·lícules, mires el film des de dins, n’ets partícip, et situes en el centre de la pel·lícula.

Creu que el cinema evolucionarà per adaptar-se a aquesta tecnologia?

Bé, potser les pel·lícules no seran com les coneixem actualment. Els professionals estan treballant en l’adaptació, però no se sap si se seguiran veient al cinema, potser serà preferible visualitzar les pel·lícules a casa amb l’equipament adient.

Vostè és cofundador d’Herve, una empresa especialitzada en realitat virtual. Què el va motivar a dedicar-s’hi?

Vam començar fa tres anys, en un moment en què era bastant recent. Personalment, és molt excitant participar en aquest projecte, ja que creiem que la realitat virtual serà tan important com ho és Internet avui en dia. És mig personal i mig empresarial, m’agrada poder contribuir amb el futur.

Com valora la gent gran la realitat virtual?

Els encanta. La majoria de vegades quan la descobreixen afirmen que sempre havien somiat alguna cosa així i ara ja és una realitat. De les millors coses que té la realitat virtual és que és molt fàcil de fer servir i d’entendre, només necessites el casc i deixar-te portar.

Quin seria el pròxim pas?

Nosaltres estem convençuts que aquesta tecnologia arribarà molt lluny. Llavors creiem que en un parell d’anys evolucionarà i serà utilitzada en molts àmbits de la vida diària.

tracking