Juan Manuel Hernández

“La UdA és una universitat molt atractiva per estudiar”

Ha vingut a Andorra a cursar estudis en administració d’empreses. Té 19 anys i ha vingut des de la ciutat de Tiura, situada al nord del Perú i molt a prop de la frontera amb l’Equador. En el futur, vol aplicar al seu país tot el que hagi après en el seu pas per Andorra.

“La UdA és una universitat molt atractiva per estudiar”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juan Manuel, què el va portar a escollir Andorra per cursar els seus estudis?

Vaig venir perquè el meu germà m’ho va recomanar. Ell, abans que jo, havia estudiat aquí i era el meu exemple a seguir. Quan em va dir que ho intentés, no ho vaig dubtar i vaig presentar les convalidacions per poder venir.

Així, ja coneixia una mica el Principat?

Sí, havia vingut de vacances, i per referència del meu germà.

Com porta l’adaptació?

Molt bé! Sincerament, Andorra és un país molt petit i atractiu. M’agrada molt l’ambient, les vistes i com són les persones.

Ha trobat moltes diferències amb el seu país natal?

Hi ha moltes diferències! I més venint d’un país tercermundista a Europa. A més a més, em serveix per afrontar nous reptes, conèixer noves persones i en definitva, viure noves experiències.

Va tenir molts problemes per tal de poder aconseguir el visat?

No et podria dir pas si va ser fàcil o va ser difícil. Jo tenia molt clar que volia venir i vaig posar tot de la meva part. No em va fer mandra bellugar-me per fer els papers i els tràmits. Per tant, si realment ho desitges, es pot aconseguir.

I un cop aquí, els andorrans parlen català. Com el porta?

M’està costant una mica, però ho porto bé. Tinc moltíssimes ganes d’aprendre’l i a partir d’aquí, desenvolupar-me i adaptar-me més i millor.

Li estan facilitant l’aprenentatge de la llengua?

Sí! Hi ha professors que m’ho faciliten molt i fins i tot em diuen si vull fer part de les assignatures o les classes en castellà. Però jo prefereixo fer-ho tot en català per tal d’aprendre’l més de pressa. Per això, faig tot el seguiment del curs en català, i estic seguir que així el dominaré molt més aviat, a banda que l’escolto a diari.

Ara que ja porta tres mesos a la UdA, què li sembla la institució per estudiar?

És una universitat súper atractiva! Existeixen molt bones persones, molt amables i amb uns bons principis. I els professors també m’estan ajudant amb l’adaptació i ho valoro molt. Ah! a més a més, jo practico BMX i aquest esport també m’està ajudant perquè estic coneixent moltes persones que també el practiquen i m’ha ajudat a relacionar-me amb més persones i fins i tot conèixer-ne algunes abans d’instal·lar-me aquí.

I de cara al futur?

Primer vull acabar la meva carrera aquí, a Andorra. Després tinc intenció de cursar un màster a Barcelona o Madrid, per tornar a treballar aquí. Voldria estar una bona temporada en el sector financer i poder aprendre com més coses millor. I, més a llarg termini, voldria tornar al meu país, el Perú, i aportar tots els coneixements ecònomics adquirits.

tracking