Aleix de Castellar

“Andorra és un bon lloc per trobar inversors privats”

28 anys. Fundador de MyPoppins, una plataforma que factura més de dos milions d’euros. La clau de l’èxit per emprendre és, segons Castellar, “ajuntar-se amb grans professionals” i així ho va fer amb l’aplicació que connecta treballadors de l’àmbit de la neteja amb gent que necessita aquest servei.

Aleix de Castellar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com van ser els inicis de MyPoppins?

Amb tres companys de la feina a Esade BAN vam voler reformular el sector de la neteja. Vam començar a parir la idea i vam aconseguir molts inversors que van creure en nosaltres i van posar diners en la nostra iniciativa.

Què és innovar?

Innovar sempre ho hem vist molt en la part de desenvolupar un nou producte, de crear una cosa revolucionària, però crec que en el món de l’start-up és qui aconsegueix millorar alguna cosa que ja existeix. Un cas molt típic és el d’Uber. Van anar al mercat offline, al món del taxi, i van donar una solució online a demanar un taxi, digitalitzar el sector en un model molt més modern i disruptiu.

Quin consell donaria a un jove per emprendre un negoci?

[Riu] És difícil donar un consell, però diria que s’equivoquin, que siguin valents. És més important ser valent, intentar-ho i equivocar-se, que no fer un estudi massa llarg i anar massa lent en l’evolució. El temps sempre juga a favor i recomano jugar amb rapidesa i en tot cas rectificar.

Andorra és un país empre­nedor?

Vaig veure arran de la xerrada que vaig fer al Principat fa un mes que s’està creant un ecosistema molt bo i que s’està apostant molt per l’emprenedoria, és un bon lloc per trobar inversors privats. En el moment que estem que els inversors estan diversificant i anant a les start-ups Andorra es pot convertir en un lloc molt interessant per emprendre. És una carrera de fons i si el país segueix invertint en ajudes farà que creixi aquest ecosistema.

MyPoppins podria arribar a Andorra?

Andorra és un lloc complicat per a MyPoppins. Estem obrint a ciutats que estan per sobre dels dos milions d’habitants perquè necessitem un volum de demanda molt gran per fer girar la roda i créixer. Quan hem obert a ciutats més petites com València, el creixement ha estat molt més lineal. No valorem anar a Andorra perquè ens suposa un esforç similar a fer-ho a una ciutat molt més gran i el creixement és molt més profitós en l’altra localització.

La poca població del Principat fa que sigui difícil començar grans negocis?

Sí, dificulta molt, la veritat. No obstant això, estic segur que Andorra té certes mancances que una optimització digital podria millorar molt i aquesta podria ser una molt bona oportunitat de negoci. Tot i això, les tecnologies capdavanteres sempre les trobaràs a les grans ciutats.

En l’àmbit europeu, quines són les ciutats més emprenedores?

És una bona pregunta. Barcelona seria la millor ciutat per a emprenedors en una fase més inicial. Madrid destaca per fases més avançades i després Londres i Berlín també són capdavanteres.

tracking