Pep Arasanz

“Crec que tenim equip per pujar a Federal 3”

És una de les incorporacions del VPC Andorra a la nova era a Divisió d’Honor 19 anys. Torna a casa després d’haver estat dos anys agafant experiència i aprenent a Anglaterra, on va marxar amb només 17 anys.

“Crec que tenim equip per pujar a Federal 3”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per on ha estat aquests dos anys?

Vaig marxar amb 17 anys a Anglaterra, a Exeter. Vaig estar jugant a l’acadèmia de l’Exeter Chiefs, que és un equip de Primera Divisió d’Anglaterra, a la categoria sub-20.

Creu que aquest procés de marxar a fora per tornar després és necessari per millorar?

Quan vas fora d’Andorra i quan tens l’oportunitat de jugar a Anglaterra, com l’he tinguda jo, aprens molt de rugbi. Aprens a jugar, a respectar, a estar amb diferent gent, en un altre idioma... El meu nivell va augmentar moltíssim. El nivell d’allà és molt diferent al d’Andorra. En tornar al país jo ja vaig venir amb molta experiència. Encara que tingui 19 anys aporto bastant a l’equip.

Com afronta el retorn a casa?

Sumem dues victòries i una der­rota. L’equip està content i jo personalment vinc amb les ganes de pujar a Federal 3, és la meva meta per a aquest any. Espero que els partits vinents els puguem gua­nyar. Crec que tenim equip per poder pujar.

No veu precipitat parlar de tornar a lluitar per l’ascens?

El nostre entrenador, el Xepi, va comentar que el seu objectiu era mantenir-se aquest any, però jo ho veig d’una altra manera. Per mi l’objectiu és pujar i crec que el de la resta de jugadors, avui en dia, és el mateix.

Per tant, veu el VPC preparat per fer un bon paper a Honor?

A Andorra el que falla sempre és la confiança dels uns amb els altres, però han vingut algun georgià i algun argentí i tenim un bon equip. Està fet per pujar a Federal 3 i no només mantenir-se. Si hem de lluitar per la permanència, millor no jugar. Sempre hem d’anar amb les ganes de pujar.

Ha tingut bastant protagonisme als primers partits. Està content amb el seu paper?

El primer partit vaig marcar un assaig i vaig estar satisfet tot i la derrota. Els dos altres també vaig tenir força oportunitats i ho valoro. Hem de retocar algunes coses de l’equip, però va ben encarat i crec que podem seguir guanyant partits.

Com veu el rugbi andorrà?

Ha tingut anys que estava molt millor, però crec que ara torna a pujar perquè hi ha molts joves que s’estan apuntant bé. Estem en un país petit i hem de valorar la base. Són el futur d’Andorra i s’ha d’entrenar bé des de ben petit perquè si ho fas en el futur es notarà el canvi.

Què creu que li falta a la selecció per fer un pas endavant?

Encara no he disputat cap partit amb l’absoluta, estic amb la incògnita de poder debutar el 9 de novembre vinent. Però crec que per tenir una selecció com la que hi havia fa uns anys s’hauria de destacar el tema d’hores d’entrenament amb el grup de selecció. No s’entrena tant com s’hauria de fer per tenir un bon grup.

tracking