Marc Otero

“El recorregut de tir és més dinàmic i actiu”

41 anys. Practica el tir des del 2004. Va començar en tir de precisió i després va passar al recorregut de tir. El cap de setmana passat va ser un dels dos representants del país a l’Europeu que es va disputar a la ciutat sèrbia de Belgrad.

“El recorregut de tir és més dinàmic i actiu”M.O.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar en el món del tir?

Va ser el 2004, vaig anar a la galeria dels Serradells i allà vaig començar amb el tir de precisió i després una cosa va portar a l’altra. Després vaig passar a fer recorreguts de tir perquè era més dinàmic i actiu.

Quines són les principals diferències entre el tir de precisió i els recorreguts de tir?

El tir de precisió és més estàtic, les siluetes estan quietes i sempre saps a què t’enfrontes. Pel que fa als recorreguts de tir o IPSC, van néixer pels volts dels anys seixanta perquè quan els militars anaven a la guerra es veia que no estaven entrenats per disparar en una situació de moviment, i es va desenvolupar un tir dinàmic. Les siluetes, de paper o metàl·liques, es mouen, i el tirador també s’ha de moure, així que ha d’estar en forma física i mental.

Hi ha previst que aquest tir també sigui olímpic?

S’està intentant des de les federacions, però en no estar concretat que sempre et trobis en la mateixa situació és difícil.

Acaba d’arribar de l’Europeu de Belgrad, on va ser el 278è. Quina valoració en fa?

Impressionant, perquè érem 1.174 tiradors de 54 països. Tot i ser Europeu, venien tiradors de la Xina o els Estats Units perquè a Europa hi ha els millors tiradors del món.

Imagino que aquest alt nivell dels rivals també ajuda a fer que un mateix millori.

Sí, i tant. Haver quedat a mitja taula ja és una molt bona posició per a tiradors com nosaltres.

Quina és la principal dificultat per entrenar al país?

Que no disposem d’un camp de recorregut de tir dins d’Andorra i els entrenaments els hem de fer en galeries de precisió, que no és el mateix, o de tant en tant baixo a Saragossa a fer entrenaments amb un professor.

Quants practicants són al país?

Uns 10 o 12, però no hi ha més afició perquè no hi ha un lloc específic per poder entrenar.

És fàcil combinar l’esport amb la feina?

Sí, els caps de setmana pots aprofitar per marxar a fora i entrenar o si no també aquí a les galeries de tir de precisió.

Quins són els propers reptes de futur que té?

Ara a final de mes el Campionat d’Espanya a Madrid. De cara a l’any que ve volem fer el Campionat d’Espanya, el Campionat de França i les fases de Copa President a Espanya, i de cara al desembre del 2020, el Mundial, que es farà a Tailàndia.

Quin és el màxim objectiu o el somni que es marca en aquest esport?

L’objectiu principal és poder construir un camp d’entrenament de recorregut de tir al país perquè tothom en pugui gaudir.

tracking