Tere Armadans

“Als ral·lis estem valorades, ens respecten molt”

Amb Anna Vives, copilot, integren les Nenas Team. Diumenge va guanyar el Ral·li d’Andorra Històric que organitza l’Automòbil Club. Va començar a competir l’any 1979 però ho va deixar el 1984 i va tornar fa una dècada. I sumant èxits.

“Als ral·lis estem valorades, ens respecten molt”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enhorabona. I no és el primer cop que guanyen a Andora.

No, és la segona vegada. Ja vam guanyar el 2015.

Vostè va començar a córrer molt jove...

Vaig començar amb velocitat i en cotxe modern, feia Volant RACC, que és una prova que encara existeix a Catalunya. En aquella època fèiem les tres especialitats: circuit, muntanya i ral·li. A mi l’especialitat que sempre m’ha agradat més ha estat el ral·li.

Però ho va deixar i va tornar després dels anys.

Sí, a través de RallyClassics, que és on treballo i l’empresa organitzadora del Ral·li Costa Brava, em vaig començar a introduir de nou i va ser com la conseqüència típica, com que ja has corregut t’entra el cuquet, em vaig comprar el Porsche amb el qual correm i vam començar amb l’Anna [Vives] a fer ral·lis de clàssics. I des de llavors fem equip.

Les Nenas Team.

Als ral·lis la majoria són nois, i entre els que hi participem hi ha molt bon rotllo i era habitual que es referissin a nosaltres com les nenes: ja han arribat les nenes, ja venen les nenes, i en un moment donat vam decidir posar-nos un nom d’equip perquè en aquell moment volíem anar a Montecarlo i donar-nos a conèixer i va ser quan vam dir: “El millor nom és el que ens diu tothom.”

I a vostè com li neix el cuquet de la conducció i la competició?

La meva família ja era aficionada al món de la benzina, els meus oncles amb el pare tenien un equip de karts, a mi el carnet em feia molta il·lusió, i a la que vaig començar a conduir em va agradar molt, ho feia bé, m’esforçava i em vaig començar a introduir en el món dels ral·lis.

Un món molt d’homes. Això li ha provocat mai algun problema?

No, la veritat és que no. Inclús ara que competim amb ells ens trobem que tenim molt suport, inclús admiradors. Crec que estem valorades, que ens respecten molt, tinc molt bones sensacions.

El Porsche li ha donat moltes alegries?

Moltes, la veritat és que sí. És un cotxe que va molt bé, quan el vaig comprar era un cotxe que estava molt cuidat i la veritat és que m’ha donat molts bons resultats. El que passa és que ara tenim dos cotxes perquè quan vam voler anar a fer el Montecarlo històric aquest cotxe era massa jove per poder competir i vam haver de comprar el Golf. El de Montecarlo el vam fer en dues edicions consecutives. I la segona edició vam guanyar la Copa de Dames, vam guanyar els sis equips femenins que hi havia i és una gesta important.

S’ha plantejat quan vol deixar de competir?

No, de moment anem fent i la idea és continuar, no hi ha cap intenció de plegar.

tracking