Els colors de les muntanyes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha pocs països amb tants contrastos com l’Argentina. També és cert que n’hi ha pocs de tan grans. Amb un cop d’avió, el visitant pot passar del bullici aclaparador de la ciutat de Buenos Aires a la frondositat i xafogor de la selva d’Iguazú o al fred corprenedor de Tierra de Fuego. Però hi ha més. Malgrat que és una de les províncies amb els paisatges més impressionants, Jujuy encara és una gran desconeguda per als viatgers europeus. Situada al nord-est del país, la regió fa frontera amb Xile i Bolívia, i és la millor representant de la cultura andina al país albiceleste.

De fet, visitar Jujuy és com endinsar-se en un paisatge lunar o en el decorat d’una vella pel·lícula de l’oest. En arribar-hi per carretera, només el desert i les muntanyes acompanyen els viatgers: quasi l’abracen. Però no són muntanyes normals, sinó que estan tenyides de mil colors, des del rosa fins al blau. Malgrat que alguns atribueixen l’espectacle natural a la mà de Déu, les diferents tonalitats tenen una explicació absolutament terrenal i molt menys romàntica, ja que el seu característic aspecte es deu a la gran varietat de sediments geològics que les formen.

Entre totes elles, però, destaca per la seva espectacularitat el famosíssim Cerro de los Siete Colores, potser la més fotografiada de l’Argentina. Pintada amb grans franges de tonalitats vives i amb 4.761 metres d'altitud, el Cerro és la principal atracció turística de la regió, que rep centenars de visitants al dia. Per poder-la apreciar en tota la seva magnitud, només cal desplaçar-se fins a un dels diversos miradors que hi ha la zona. Amb tot, la majoria dels visitants opten per observar-la des de Purmamarca (poble verge, en llengua aimara), situat a la seva falda. Es tracta d'un petit poble indígena que, malgrat l'impacte del turisme, conserva intacta la seva estructura colonial, amb edificacions blanques d’una sola planta i un gran mercat d’artesania que funciona els 365 dies de l'any. Una parada obligada per aconseguir l’obligat souvenir: sigui un jersei amb estampats tradicionals o un clauer en forma de llama, l’animal més característic de la zona del nord.

Recomanem

Maimará. La vila al peu de les muntanyes compta amb el mirador d’El Monolito, des d’on s’observa la Paleta del Pintor, una altra de les impressionants serralades de Jujuy.

tracking