La Portugal amb més colorALICIA MONLEÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que el Palau de Pena sigui el lloc més visitat de tot Portugal s’entén a primer cop d’ull. Els seus colors cridaners, així com la seva arquitectura, el fan ser un lloc atractiu per als turistes, que ja a la cua d’entrada no el deixen de fotografiar, i gairebé únic al món. Situat a Sintra, a uns 30 quilòmetres de Lisboa, el Palau de Pena s’ubica al punt més alt de la muntanya de Sintra, a uns quants quilòmetres del centre històric de la localitat, on conviu amb altres espais turístics com ara el Castelo dos Mouros o la Quinta da Regaleira.

Aquest palau és un edifici impressionant que sens dubte és el millor exemple d’arquitectura del romanticisme a Portugal. En realitat l’edifici combina una part construïda al segle XIX amb les restes d’un antic monestir sobre el qual es va edificar l’edifici més modern que va servir, durant molts anys, de residència d’estiu de la família reial de Portugal. El Palau de Pena va rebre els membres de sang blava fins a la proclamació de la República al país lusità, l’any 1910.

A banda dels colors, l’arquitectura del Palau de Pena crida l’atenció per les seves cúpules bulboses, els seus arcs de ferradura d’estil morisc, així com les torres de color rosa o groc des de les quals es poden apreciar unes fantàstiques vistes de la muntanya de Sintra. Les llargues cues que es formen a l’estiu obliguen els gestors de l’espai a organitzar les visites dels turistes formant una única filera, en conjunt, per visitar el palau amb, això sí, la prohibició de fer fotos per evitar les massificacions. Un cop dins, es pot admirar que les diferents sales de l’edifici tenen cadascuna la seva personalitat pròpia, amb elements inspirats en els estils gòtics, manuelí, islàmic i renaixentista, entre d’altres.

El Palau de Pena, a més, gaudeix d’uns jardins de 85 hectàrees on es poden trobar multitud d’espècies, des de plantes tropicals fins a sequoies. A més, conté una zona relaxant anomenada la vall dels llacs, l’antic Mirador de la reina Amèlia, l’Estàtua del Guer­rer o el Jardí de la comtessa d’Ed­la. Tot això gràcies a l’esforç del príncep consort Ferran II, qui va fer del parc el seu gran projecte personal.

Recomanem

Cap de la Roca El punt més occidental d’Europa continental es troba en aquest cap, a només 18 quilòmetres de Sintra. Fins al segle XIV es creia que l’horitzó era la fi del món.

tracking