TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Ascensions a tocar del celE.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mont Sinaí, també conegut com a Mont Horeb, és una muntanya situada al sud de la península del Sinaí, al nord-est d'Egipte, a Àsia. Sembla curiós que encara sobrevisquin llocs increïbles i enigmàtics al món que custodien la història i la cultura antiga entre murs i fortaleses de pedra. És el cas d’aquesta muntanya, considerada sagrada perquè, segons narra la Bíblia, és el lloc on Déu li va entregar a Jesús els Deu Manaments. La sortida d’aquesta travessia es fa des de Sharm al-Sheikh, on un vehicle acosta els turistes fins al monestir de Santa Caterina, assentat als seus peus i que encara es troba en funcionament.

Sovint l’ascensió que es realitza fins al pic és nocturna, per tal de veure la sortida del sol des de la part més alta i evitar així la tòrrida calor diürna. Hi ha diverses possibilitats per realitzar la pujada: uns camins que són més curts però més farragosos de fer i d’altres més fàcils però de major durada. Aquesta particular ascensió al cim, que està situat a 2.285 metres d’altitud, es realitza en un parell o tres d'hores, primer serpentejant muntanya amunt, que resulta la part més senzilla de fer, i sempre acompanyat de turistes. Això sí, tenint molta cura de no trepitjar els excrements dels camells que realitzen la pujada per estalviar esforços a alguns turistes. I aquesta no és l’única comoditat que es pot trobar al llarg del periple, també hi ha paradetes de beduïns per facilitar allò que es necessiti, que sol ser una beguda refrescant per pal·liar el cop dels 40 graus de temperatura.

La part més feixuga és el tram d’escales, conegudes com els Esglaons del penediment. La dita “qui avisa no és traïdor” li escau d’allò més bé, ja que aquest camí està compost per 3.750 esglaons tallats a la roca i que porten fins al cim de la muntanya. Tot i el patiment de les dificultats del polsós i extenuant camí, les vistes des de dalt són el premi per a l’extenuat peregrí, que regalen unes panoràmiques inigualables. Cap a les 6.00 el sol comença a treure el nas en l'horitzó, retallant-se contra els múltiples pics granítics que cobreixen fins on arriba la vista. Ja ho deia Alessandro Gogna, “el camí al cim és com un viatge a un mateix, una ruta en solitari”.

Recomanem

El Mar Roig Una de les excursions que val molt la pena és la visita a aquest braç de mar de l'oceà Índic, on es pot nadar amb animals marins tan meravellosos com els dofins.

tracking