La reina de les platgesC. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Zarautz té una dilatada història com a destinació d’estiueig des que la reina Isabel II d’Espanya va escollir la població guipuscoana com a residència d’estiu. Amb ella, l’aristocràcia es va traslladar a Zarautz, on aviat van proliferar les grans mansions a primera línia de platja, algunes de les quals encara existents, i que serveixen com a testimoni del que va ser un tipus de turisme i que ha canviat radicalment des d’uns anys ençà. Ara, la reina és la platja de Zarautz. De fet, amb aquest nom reial se la coneix perquè és la més extensa de tot el País Basc, amb prop de 3 quilòmetres de longitud, i perquè és l’espai que atrau l’actual tipus de turisme que arriba a la localitat.

Una de les cases senyorials ubicades a la costa més conegudes és el palau de Narros, residència de la reina Isabel II. L’escut de la façana confirma l’existència d’un llinatge anterior al naixement de la vila amb la inscripció “Zarautz abans que Zarautz”.

La platja de Zarautz s’ha fet coneguda per les seves onades, presents durant tot l’any, que fan que surfistes de tot el món omplin aquest punt del mar Cantàbric amb les seves taules de surf sense que els sembli importar les baixes temperatures de l’aigua. Un bon moment per visitar la localitat és després de Setmana Santa, quan se celebra una prova de la World Surf League puntuable per al rànquing mundial. La gastronomia és quelcom que val una visita a Zarautz. El marisc i el peix destaquen per la seva situació geogràfica, però la localitat guipuscoana compta amb multitud de tavernes i restaurants amb una oferta variada de gastronomia basca i els tradicionals pintxos. Destaquen els que s’ubiquen amb vistes a la platja, al llarg del passeig marítim, com ara el restaurant del mediàtic xef Karlos Arguiñano. Si ets capaç d’arribar al final de la platja amb ganes de seguir caminant, existeix un camí per a vianants que envolta la costa i que arriba a la localitat veïna de Getaria, coneguda per ser denominació d’origen del vi Xacolí i per la muntanya, visible des de Zarautz, amb forma de ratolí, que s’ha convertit en símbol de la zona.

Recomanem

Parc natural Pagoeta Aquest espai de 2.860 hectàrees, que es troba molt proper a Zarautz, ofereix multitud d’activitats per estar en contacte amb la natura als visitants.

tracking