TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Una posta de sol majestuosaEva Bosch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Visitar Menorca és sinònim de descans, fer bons àpats amb el menjar típic i meravellar-se amb els magnífics paisatges que regala l’illa, sovint amb la parella o la família. Un viatge que molts han realitzat a causa de la proximitat i exotisme, i que no té pèrdua. Se sol tenir clara la ruta a seguir i els racons a visitar, tot i que a alguns costa més d’arribar, però de ben segur que valen la pena.

Menorca té un munt de fars i sembla impossible que, per les seves petites dimensions, en tingui set, però és així, i tots estan situats en llocs estratègics de l’illa. Un és el far de Punta Nati, una construcció centenària que es troba situada als penya-segats de la costa nord-oest de l’illa, a sis quilòmetres de Ciutadella, i que se sol visitar per gaudir d’una posta de sol majestuosa.

Per poder arribar al far és obligatori deixar el cotxe en un aparcament i caminar quinze minuts. Sembla que la part difícil sigui la ruta a peu, però cal tenir en compte que la via per arribar als aparcaments és tan estreta que, sovint, els cotxes que es troben de cara han de fer mil maniobres per no picar. Per aquest motiu és bona idea que, si es lloga un cotxe en arribar, s’agafi una assegurança, perquè el més segur és que no arribi sencer. Una vegada es deixa el vehicle comença la petita travessia fins al far; que, tot i la calor de l’estiu, no es fa gens feixuga i es va veient recompensada per la proximitat del far.

És molt important anar amb mitja hora d’antelació, perquè els millors llocs per gaudir d’una posta de sol sense impediments visuals volen. Amb sort hi haurà algun venedor ambulant que ajudarà a arrodonir la cita amb el sol acompanyant-la d’una bona beguda refrescant. I quan arriba l’hora on el sol va acomiadant-se per anar a dormir, comença la màgia. El cel s’omple de colors ataronjats i les siluetes prenen tal força que sembla que potencien, encara més, l’espectacle visual. Aquest és, sens dubte, un d’aquells moments que es graven a foc a la ment de qui té la innegable sort de viure’ls en persona. El més probable és sentir la necessitat de plasmar el moment amb una fotografia, que mai arribarà a l’altura de l’instant viscut.

Recomanem

Caldereta de llagosta És un dels plats més emblemàtics de la cuina menorquina, elaborat amb arròs, sofregit, all i julivert i llagosta. Alguns restaurants on degustar-la, Es Cranc o Es Forat.

tracking