x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Munnar

'La vida de Pi' i un paisatge atípic

Actualitzada 12/08/2019 a les 21:37
L‘Índia no deixa mai de sorprendre. Cada ciutat o petita població amaga un detall que et fa quedar de pedra. Hi pots portar un mes viatjant per allà, que segueix sent un sense fi de descobriments. N’hi ha que són més secrets i d’altres que no ho són tant. Munnar és dels racons “amagats” que a l’hora són dels més coneguts d’aquest subcontinent. És dels més populars perquè el llibre La vida de Pi, i la seva posterior oscaritzada adaptació a la gran pantalla, hi van contribuir, tot i l’abús dels efectes especials en els pocs segons d’imatge que va tenir a la pel·lícula.
La seva popularitat, però, s’explica més en els paisatges de camps de te que envolten aquesta petita població del sud del país, concretament a l’estat de Kerala. El verd i la tranquil·litat predominen en un paisatge atípic tractant-se de l’Índia, que té més acostumat el visitant a altres tipus d’ambients, com poden ser el soroll i les acumulacions del trànsit de les grans, i no tant grans, ciutats. Munnar, tot i no faltar-hi gent, deixa una mica de banda l’Índia habitual i el factor principal és ni menys ni més que la calor. Situat a uns 1.600 metres d’alçada sobre el nivell del mar, és un poble que no acostuma a registrar les altes temperatures de gran part del país del Sud-est asiàtic. De fet, el mercat de roba que hi ha als seus carrers va ple de peces d’hivern, tot i que segueix sent un lloc més aviat calorós i està lluny del fred que hi ha al nord del país.

Quant a les coses que hi ha per visitar a Munnar, com és lògic, totes van relacionades amb la natura, tret del museu del te, que és una mica justet. El millor és aprofitar-se del bon preu que suposa llogar una moto i perdre’s per les meravelloses carreteres enmig de tot el verd dels voltants. Els llocs que hi ha són múltiples i es pot anar a algunes de les impactants cascades dels voltants, a la presa Madupatty, al jardí de flors, al niu d’abelles, als diferents miradors per fer fotos o al parc nacional. Ara bé, s’ha d’anar amb compte amb els elefants salvatges, que algun ensurt que altre han provocat als locals, i amb els micos, que són macos però poden ser entremaliats.

RECOMANEM
Rajmalai National Park. Les seves muntanyes, que poden recordar una mica a les d’Andorra, són de cinema. El millor és fer una excursió en moto i gaudir de l’espectacular carretera.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts