Marta Martínez

“La companyonia és un valor cabdal del piragüisme”

Esport i aventura per als més petits. Dilluns començarà el segon torn (dels 4 previstos) del curset d’iniciació al piragüisme d’enguany, una activitat per descobrir als infants la part més divertida d’aquest esport i alhora potenciar la base del club.

“La companyonia és un valor cabdal del piragüisme”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com ha anat el primer torn?

Molt bé. Hem tingut una resposta molt bona de la gent i hem cobert totes les inscripcions. En general, el balanç d’aquests cursos d’iniciació és molt bo i la prova és que fa més de vint anys que els orga­nitzem.

Sempre hi ha tantes inscripcions com enguany?

El nombre d’inscripcions varia any a any. Per exemple, quan els piragüistes del club obtenen bons resultats hi ha més interès per apuntar-s’hi que quan la temporada és més fluixa pel que fa al palmarès. Enguany també ha influït el canvi d’horari del curs: el fem de 9 a 13 hores, i això ha facilitat que s’hi puguin apuntar més infants de la Seu que en anys anteriors.

Quins al·licients ofereix el piragüisme davant d’altres esports més mediàtics?

Per als infants és un esport amb molts al·licients perquè té un component d’aventura, es fa en un medi natural...

Però també és un esport molt individualista.

De cap manera. L’únic instant en què estàs sol és just en el moment de competir, que en aquestes edats tampoc no és el cas. La resta del temps estàs sempre amb els teus companys d’equip: entrenant, viatjant, convivint... De fet, la companyonia és cabdal, és un dels valors més importants del piragüisme.

El curset s’adreça a infants de 9 a 12 anys; és difícil gestionar les emocions a aquestes edats?

El propòsit principal del curset és que s’ho passin bé i es familiaritzin amb els aspectes més bàsics del piragüisme. I, en aquest sentit, vull destacar la feina dels monitors, que estan pendents en tot moment que tots els infants gaudeixin el màxim de les activitats de cada jornada.

Vostè va començar així la seva dedicació al piragüisme?

Sí. Vaig començar amb nou anys amb una colla d’amigues, i com que m’agrada molt l’aigua i de tots els esports que havia provat fins aleshores va ser el que més vaig gaudir, vaig seguir dedicant-m’hi.

Dels inscrits al curset, ja es pot veure qui té condicions per dedicar-se a aquest esport?

Depèn de cadascú. Hi ha infants que tenen un físic més desenvolupat; d’altres tenen una facilitat especial per aprendre els aspectes tècnics; d’altres tenen una personalitat molt decidida per superar els entrebancs... Personalment, penso que els infants han de gaudir de l’esport com un joc fins que tinguin clar a què es volen dedicar.

Per terme mitjà, quants alumnes del curset segueixen dedicant-se després al piragüisme?

No hi ha estadístiques d’aquesta dada. L’any passat van continuar tres; tanmateix, enguany ja hi ha el mateix nombre.

tracking