Ismael Molinos

“Fent d'informador sents que estàs ajudant la gent”

Treballa d’informador turístic de carrer a l’estiu per al comú de la capital. 18 anys. D’Andorra la Vella, defensa la feina dels informadors turístics de carrer perquè ajuden els visitants i alhora permet que els joves guanyin confiança i siguin més sociables.

“Fent d'informador sents que estàs ajudant la gent”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estiu passat ja va fer d’informador de car­rer per Andorra la Vella, per què ha decidit repetir aquest any?

És una feina que em va interessar perquè estàs connectat amb la gent i és un treball d’exterior. Prefereixo això abans que estar tancat en una oficina i aquest any he vist que hi havia la possibilitat de repetir.

Com és el dia a dia d’aquesta feina?

Sortim del centre i ens repartim per les zones on hi ha més turistes: avinguda Meritxell, centre històric i Riberaygua i travesseres. Llavors, anem passejant pels car­rers i demanen que ens responguin a unes preguntes sobre la seva estada a Andorra. A part, també ajudem els turistes en els dubtes que puguin tenir.

Què els pregunten?

Sobretot ens pregunten on estan diferents llocs de la parròquia com, per exemple, Casa de la Vall o zones comercials.

Sembla que els turistes estan molt interessats en les botigues.

Sí, demanen molt per botigues concretes i per establiments on poden comprar patinets elèctrics, per exemple, i on els poden trobar més barats.

I pel que fa als atractius monumentals?

Sempre pregunten per Casa de la Vall i després per tota la zona antiga del centre.

Quines són les nacionalitats més habituals?

Més que res són francesos i anglesos.

En aquest sentit, l’idioma no els representa un problema a l’hora d’interactuar amb ells?

Tots els informadors turístics dominen aquests idiomes. A més a més, aquesta feina es fa per parelles i si algú té dificultat en un idioma té l’ajuda del seu company.

Considera que la idea dels informadors de carrer s’hauria de reproduir a les altres parròquies del país?

Jo crec que sí, però s’ha de tenir present que Andorra la Vella és una de les parts més turístiques perquè és on venen a comprar els visitants. Les altres parròquies tenen punts que els turistes visiten, però són més de muntanya i llavors la feina de l’informador seria més difícil.

Recomanaria l’experiència a altres joves?

Sí que la recomanaria perquè és una feina que no és difícil i acabes fent amics. A més a més, t’ho passes bé i fent d’informador sents que estàs ajudant la gent.

Personalment, vostè què en treu d’aquesta feina d’estiu?

Després d’haver fet 400 o 500 enquestes el fet d’aturar una persona per demanar-li qualsevol cosa ja no et costa. Ara si vull demanar ajuda, per exemple, m’és molt més fàcil. Aquesta feina t’ajuda a ser més obert i sociable.

tracking