Andy Martínez

“L'operació biquini no es fa en un mes abans de l'estiu”

Defensa una vida saludable que combini activitat física i una bona alimentació. 26 anys. Es va iniciar en el món del gimnàs en plena adolescència i ara treballa com a monitor de fitness i entrenador personal al centre Fitness Solutions d’Andorra la Vella.

“L'operació biquini no es fa en un mes abans de l'estiu”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quants dies a la setmana s’ha d’anar al gimnàs per tenir un bon cos?

Recomano i penso que l’ideal són entre tres i quatre dies, combinant exercicis de musculatura amb cardio i el cap de setmana es pot sortir a caminar una mica. Jo soc un mal exemple perquè entreno els set dies de la setmana (riu). Realment, no és important la quantitat de dies, sinó la qualitat. És a dir, per exemple, anar al gimnàs i no estar atent constantment al mòbil.

Quant temps es triga en veure els primers resultats anant al gimnàs?

Crec que es pot trigar entre sis mesos i un any, tant si és per perdre pes com per tenir un canvi de cos. I és que per aconseguir qualsevol canvi també s’han de variar els hàbits.

Això deu ser el més difícil.

Una persona que està acostumada a estar al sofà ha de començar a adquirir uns hàbits saludables de fer esport i d’aprendre a menjar d’una manera diferent. Això és un procés molt lent que s’ha de fer dia a dia perquè s’ha d’experimentar un canvi de costums abans d’un canvi de cos.

Que li recomana a algú que va al gimnàs i no veu canvis?

Que busqui un professional. Almenys un parell o tres de mesos perquè l’aconsegueixi orientar, ja que si amb la seva manera d’entrenar no veu cap progrés necessita fer un canvi de xip.

Vostè també va passar per un entrenador personal als seus inicis?

Efectivament. Jo quan vaig començar vaig buscar l’ajuda d’un especialista i em va ensenyar un munt de coses perquè hi havia exercicis que no havia vist mai. Recomano molt l’ajuda d’un professional.

El tema estrella d’aquestes dates és l’operació biquini.

Sí. Començaré per dir-te que hi ha dos perfils en aquest sentit. El primer és el que diem preplatja, que busquen un miracle després de no haver fet res durant tot l’any i quan veuen que fa calor es posen les piles. El segon perfil és el de les persones que mantenen una línia correcta al llarg de l’any.

Diuen que les coses si es fan, s’han de fer bé.

Perquè les coses durin i estiguin ben fetes s’ha d’anar molt a poc a poc. La típica dieta miracle d’un mes no existeix i l’operació biquini no es fa en un mes abans de l’estiu.

Quin paper té l’alimentació?

En un bon cos diria que representa un 70% en relació amb els entrenaments. S’ha de menjar bé i de manera saludable.

Quins són els seus reptes?

Ara amb l’empresa Fitness Solutions hem obert un petit gimnàs a la sisena planta de l’hotel Andorra Center, mantenint la sala actual. Busquem que hi hagi molt bon ambient entre els socis.

tracking