Marc Montalvo

“A Andorra el que es valora és que omplis la discoteca”

Aquest cap de setmana ha punxat al Circuit de Catalunya en el marc del GP de Fórmula 1. 20 anys. El jove andorrà, que viu a Santa Coloma, és el disc-jòquei resident de la discoteca Enjoy Andorra d’Andorra la Vella i està especialitzat en sessions dirigides a joves a partir de setze anys d’edat.

“A Andorra el que es valora és que omplis la discoteca”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com és que ha punxat en el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1?

Estic treballant amb una discogràfica que es diu Addicting Records i que ha tingut un escenari a la zona VIP del circuit. La meva tasca ha estat ambientar i fer que la gent estigués còmoda durant les hores d’activitat de curses.

I com va anar l’experiència?

Genial. Ha estat brutal, increïble. Si el fet de sortir d’Andorra ja és increíble, imagin’t punxar a 3 o 4 metres de la pista i veure passar els cotxes de Fórmula1. Ha passat molta gent. És una experiència que difícilment tornaré a viure. M’han tractat genial i he estat en un lloc privilegiat.

Com va començar a punxar?

Em vaig iniciar per afició comprant-me una taula que no era professional i començant a punxar a casa. Era el 2014. Vaig començar a penjar els vídeos a Facebook i a partir d’allà, el 2016, una discoteca es va fixar en mi i em va donar l’oportunitat quan encara era un nen.

On va ser la primera actuació?

A la Festa de la Joventut. I a partir d’allí vaig passar a ser el DJ resident de la discoteca Surf d’Arinsal durant dos anys. I al 2017 vaig començar a l’Enjoy Andorra, al Buda, que és on estic punxant actualment.

És autodidacta.

Sí, realment no he tingut cap formació, simplement he anat fent i aprenent a poc a poc. Vaig tenir la sort d’atraure gent, perquè si no, les discoteques no es fixen en tu. A Andorra es valora més que omplis una discoteca que no pas que tinguis una formació musical o ho facis millor o pitjor. Els empresaris es fixen més en el fet que la sala estigui plena i no en què fas o deixes de fer.

És per la seva forma de punxar que s’omple la discoteca?

Per una banda sí, però també perquè sóc la persona a Andorra que ha lluitat pel públic més 16. No hi hagut cap més discoteca que hagi fet festes per a joves de 16 anys en amunt. Sóc una mica un referent per a ells. I ho sóc per la meva trajectòria i per haver lluitat per ells.

Només punxa per aquesta franja d’edat?

Divendres nit tinc una marca que és més 16 i els dissabtes més 18 a 25. Puc punxar per a qualsevol franja d’edat, però el que m’identifica a Andorra són les festes més 16 on ve gent fins a 22 anys.

Són a la tarda?

No! Fins a les cinc de la matinada. Ho vam intentar a les tardes, però els joves volen sortir de nit. Els menors de 18 anys estan identificats amb una polsera perquè no puguin beure alcohol.

Quins estils punxa?

La música que punxo actualment és reggaeton, però jo vaig començar amb música electrònica. Però vaig entendre que per funcionar, un DJ s’ha d’adaptar al que li agrada escoltar a la gent.

tracking