Sandy Broua

“Hi ha roba que ens avorreix i pintant-la li donem vida”

Estarà present amb una parada al Vide Dressing de la Massana a partir d’avui.Andorrana d’origen francès, de Tolosa. Fa 21 anys que està casada. És mestra a l’escola andorrana de la Massana. També té un projecte per reutilitzar roba de segona mà mitjançant la pintura.

“Hi ha roba que ens avorreix i pintant-la li donem vida”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com se li va acudir utilitzar el dibuix i la pintura per reutilitzar la roba?

Jo soc totalment autodidacta. Vaig començar pintant el mallot de rítmica de les meves filles fa uns deu anys i a la gent li agradava moltíssim. Així que vaig pensar que potser tenia quelcom que agradava a la gent. És un concepte interessant: pintar roba que està destinada a ser venuda o llençada per donar-li una segona vida pintant-la.

Així que li agrada dibuixar.

A mi sempre m’ha agradat molt dibuixar i pintar. De jove pintava molt sobre paper i amb llapis. Quan tenia uns 20 anys sí que feia retrats, però ho havia deixat totalment. I ara m’ha vingut aquesta idea. Hi ha peces de roba que ens avorreixen i fent dibuixos personalitzats li donem una altra volta.

Quin nom té la botiga?

El nom que he escollit pel Vide Dressing és Sea and Waves. És curiós perquè és un homenatge a les meves filles. Tinc una nena que es diu Mariona, d’aquí el Sea [en anglès, mar], i una altra que es diu Fiona, per això el Wave [Ona]. Jo ho he plantejat per al Vide Dressing, però ja veurem com va. Tinc una professió i això ha estat perquè la gent pugui veure el que faig.

Utilitza pintures especials per a la roba?

Exacte, per a tèxtils. I després el que s’ha de fer és planxar-lo per fixar la pintura amb calor i a partir d’aquí es pot rentar amb màquina, no hi ha problema. També m’ha vingut la idea veient la moda d’aquest estiu que és el barret de palla. Així que també he pintat els que tenia a casa.

Quins dibuixos fa?

Ara, per exemple, faig figures geomètriques, figures com d’origami. A cada samarreta amb origami m’agrada posar una branca de cirerer japonès. Són idees que em venen i les plasmo. Potser en dues setmanes me’n venen de diferents. Fa un temps vaig començat amb dibuixos inspirats en l’Índia, amb tota una sèrie de símbols com l’elefant indi, el mantra, el tigre. Va una mica en funció de la meva inspiració.

Com s’inspira?

M’inspiro molt en tot el que m’envolta, en la natura. Estic inspiradíssima a Andorra, camino molt per la muntanya i quan passejo miro molt el voltant. Hi ha combinacions de color precioses i això ho intento plasmar.

Què n’espera d’aquesta experiència?

És la primera vegada que ho faig, això de tenir una parada, així que no sé si agradarà a la gent i no sé si tindrà bona rebuda. L’objectiu és doble: ensenyar el que faig i veure la rebuda, i vendre també la meva roba, que en porto molta.

Tenim massa roba tots?

Sí, en general tenim molta roba. Jo fa un any o dos vaig decidir no gastar tant i reaprofitar la roba perquè són peces que estan en bones condicions.

tracking