Ivan Lanza

“Seria increïble i tindria mèrit pujar per a un club tan jove”

Mitja vida lligada al món del vòlei. Als 28 anys, el jugador del CV Encamp disputa des d’avui a Benidorm la fase d’ascens per aconseguir pujar a la Superlliga 2, la segona categoria del vòlei espanyol, amb el club encampadà.

“Seria increïble i tindria mèrit pujar per a un club tan jove”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar a jugar a vòlei?

Va ser quan tenia 16 anys al col·legi. Fèiem diferents activitats i aquesta em va agradar i m’hi vaig acabar quedant.

Havia jugat al CV Andorra, al Barça o al Mundet, i el 2016 arriba al CV Encamp.

Sí, després d’uns anys a Barcelona vaig decidir que volia venir aquí a treballar per estar a prop de la família i els amics. Primer volia estar un anyet sense vòlei, però em va trucar en Xavi Borrego [president del club] i em va parlar el projecte i em va acabar ensarronant [riu].

Quina és la clau per a l’ascens meteòric que està tenint el club?

Crec que el principal és que som una colla d’amics o una família que ens ho passem bé. A més, el punt d’inflexió ha estat l’arribada de l’entrenador, José García, perquè la seva aportació és clau, i és un deu dins i fora de la pista i sap diferenciar molt bé, a fora fa pi­-nya com a amic i a dintre dona canya com a tècnic.

Enguany han dominat la lliga de principi a final.

Sí, però ha estat més complicat que altres anys, no perquè nosaltres haguem baixat el nivell, sinó perquè els rivals s’han completat i s’han reforçat molt bé amb altres jugadors amb experiència.

Avui arrenquen la fase d’ascens a Superlliga 2. Com estan?

Personalment estava força tranquil fins fa poc i he intentat no mirar cap equip dels que ens toquen fins al dia del vídeo per no tenir males idees. Però també tinc un punt de nervis perquè escolto els companys parlar-ne. Tinc ganes d’anar-hi i donar-ho tot per intentar pujar.

Suposa molta pressió jugar-se la feina de tot l’any en tres dies?

Crec que la feina ja l’hem fet arribant a la fase d’ascens, i aconseguir-ho seria posar la cirereta. Si ho aconseguim serà genial, però no fer-ho no seria un fracàs.

L’any passat van quedar-se a tocar, pot ajudar l’experiència?

Sí, perquè hi anàvem amb l’objectiu d’anar sí o sí per a l’ascens i ens vam obsessionar, espero que ens pugui servir com a escarment i que ens doni certa tranquil·litat després d’una molt bona temporada.

Quin serà el rival a batre en aquesta fase d’ascens?

Pel que he pogut saber, el Pizarra de Màlaga és un equip que juga molt bé, amb força gent jove, i crec que serà el referent. I també el Benidorm, que ha incorporat Raúl Mena, campió olímpic de vòlei platja.

Què suposaria per a un club com l’Encamp pujar a la segona categoria del vòlei espanyol?

Seria increïble i tindria un gran mèrit per a un club tan jove, i també per la federació pensant en els Jocs dels Petits Estats del 2021. Estic segur que al Xavi Bor­rego li agafa alguna cosa.

tracking