Sonia Acosta

“S'ha d'ajudar els altres si tens l'oportunitat de fer-ho”

“S'ha d'ajudar els altres si tens l'oportunitat de fer-ho”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és Milsomriures?

Som una ONG que vam crear a Andorra l’any 2015 i el nostre lema principal és Sigues el motiu pel qual algú somrigui avui.

On cooperen?

Treballem sobretot a Burkina Faso, fonamentalment en ajuda mèdica, però també en altres temes relacionats amb la salut, com ara la construcció d’equipaments mèdics. A més a més, a Andorra també fem recollida de roba o les caixes especials de Nadal, que s’envien a nens necessitats d’arreu.

Com s’ha concretat l’ajuda mèdica de Milsomriures?

El primer any que vam treballar a Burkina Faso vam recollir fons per poder fer cinquanta revisions auditives i adaptació de pròtesis auditives perquè hi ha molta gent, especialment nens i nenes, que té problemes en aquest sentit. No obstant això, si surt alguna intervenció d’urgència també s’ha fet.

I aquest darrer any 2018?

L’any 2018, com veníem fent des de feia dos anys, vam dur a terme una cinquantena de revisions mèdiques i auditives a infants de Burkina Faso en col·laboració amb l’entitat Emsimision. Així mateix, el juliol de l’any passat es va finalitzar el projecte d’un edifici mèdic quirúrgic, que havia començat el 2017, gràcies a una subvenció del Govern.

Això són paraules majors.

Sí. El setembre del 2017 va començar la construcció després que Govern ens donés aquesta subvenció, bastant important, per poder col·laborar en la construcció del centre mèdic.

Tot i això, l’ONG és de dimensions reduïdes.

L’associació és petita. Milsomriures és només andorrana i podem col·laborar amb diferents ONG. A Andorra bàsicament les activitats que fem són les de participar en les fires per donar-nos a conèixer, tallers de manualitats i recollida de fons.

Quants socis té a hores d’ara Milsomriures?

Som una vintena ara mateix, però d’aquesta manera, sent petits, també podem veure on arriba el que reculls. És molt més fàcil saber on va a parar l’ajuda.

Per què es va implicar en aquest projecte?

Primer per la disponibilitat de temps, que és important, i perquè penso que s’ha d’ajudar els altres si tens l’oportunitat de fer-ho. No tothom té la sort de viure en un país en què sí que hi ha necessitats, però no són les mateixes. Ens va semblar un projecte interessant. Som un grup de gent que ens coneixíem i sempre col·laboràvem amb altres projectes i vam fer el pensament de crear-ho.

Què li diria a algú que no col·labora en res solidari?

Que valori el que té i el que li falta a molta gent. Una mica d’un mateix pot ser decisiu per als altres. Ens agradaria créixer com a ONG.

tracking