Rubén Martínez

“La meva motivació és fomentar l'antiespecisme”

Farà un repte de 10 maratons en 10 dies, 421 quilòmetres amb dues etapes andorranes. Una acció solidària, que comença el 21 de juny, destinada a clamar per la igualtat animal. 35 anys. De Castelló i resident a Barcelona, la pèrdua de ‘Bat’, el gos de la seva parella, el va moure a realitzar-ho

“La meva motivació és fomentar l'antiespecisme”R.M.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vist des de fora, això sembla una bogeria.

Ho entenc! (Riu) És una mica una bogeria, com diu molta gent, però ho trobo accessible i són maratons diàries, amb la distància mítica de l’atletisme dels 42 quilòmetres i tot m’encaixava a la perfecció.

En què consisteix aquest repte?

És el Gr11CAT i que començo el 21 de juny. Consisteix a fer 10 maratons en 10 dies. Faré més de 400 quilòmetres dividits en 10 etapes i dues de les quals passaré per Andorra. Ho faré en solitari i sense assistència externa (www.aclimatando.com).

S’ha d’estar ben preparat mentalment.

M’he fet un planning mental, sí. Mirant quilòmetres i altitud, puc conéixer el temps que necessitaré per completar cada etapa. Les maratons les estic calculant entre 8 i 12 hores i portaré l’imprescindible d’avituallament; aigua, fruita, barretes energètiques i gels.

Què el va motivar a fer-ho?

Els animals. En certa manera, aquesta és la meva forma de fomentar el veganisme i la igualtat entre espècies. Fa un any es va morir el gos de la meva nòvia, el Bat, i vaig començar a donar voltes a poder fer un repte com aquest.

I com vol ajudar els animals?

Col·laboraré amb l’ONG Santuario Vegan, de Madrid, en el qual conviuen diferents espècies d’animals com ànecs, vaques, gallines o porcs. Vull que altres animals tinguin una segona oportunitat, igual que va fer la meva parella amb el Bat i altres gats que tenim a casa. Ells m’han demostrat l’amor mutu que es pot tenir i, a més, també va ser aquest un dels motius pels quals em vaig fer vegetarià. Porto gairebé 600 euros recaptats i al meu instagram (@erre_u) es pot trobar un enllaç per a qui vulgui col·laborar-hi.

Deia que passarà per Andorra.

Sí, en la quarta i cinquena etapa. El quart dia acabo a Encamp però al baixar el Comapedrosa, abans del refugi, em desviaré i faré la mateixa ruta de la darrera etapa de la Coronallacs, amb final a Escaldes. La cinquena etapa la iniciaré pujant Engolasters, faré la Vall del Madriu i passaré pel refugi de l’Illa abans d’encarar Puigcerdà, a la sisena etapa, que serà la més dura del repte.

Són 42 quilòmetres diaris?

No, de mitjana. Hi haurà dies que en faré 38, altres 48 i d’altres, potser 45. M’he hagut d’adaptar el recorregut i les etapes depenent del desnivell per mantenir la mateixa duresa. No puc fer les mateixes etapes cada dia perquè un dia tindré 5.000 metres de desnivell i un altre 1.000.

No són noves per a vostè les muntanyes andorranes.

L’estiu passat vaig fer la Coronallacs i tinc bona part dels traçats estudiats perquè he volgut fer l’SkyRace en més d’una ocasió i, per diferents motius, encara no he pogut. Espero fer-la aviat.

tracking