Ivan Garcia

“Totes les cerveses artesanes et donen alguna cosa més”

La torrada &AND Beer que fàbrica artesanalment ha estat premiada al Barcelona Beer Festival. 25 anys, d’Anyós. Fabrica dos tipus de cervesa amb aigua de Santa Coloma que distribueix a supermercats, hotels i restaurants del país. Ha començat a exportar les seves cerveses artesanes a Catalunya

“Totes les cerveses artesanes et donen alguna cosa més”M. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què sent en haver rebut aquest premi?

És una satisfacció haver obtingut un reconeixement internacional pel nostre producte. Apostem per la màxima qualitat i aquest premi ens reconeix aquesta màxima qualitat i ens dona motivació per mantenir-la i seguir avançant.

És un premi important?

És un premi internacional en què participen més de 1.100 cerveses diferents, 22 països i més de 200 fàbriques. És molt important per la quantitat de cerveses que s’hi presenten. És el més important d’Espanya i un dels més importants del sud d’Europa. El jurat fa un tast a cegues i hi ha 52 degustadors. No és un concurs en què et donen un premi només per participar, té unes bases i unes valoracions molt estrictes.

Què han valorat de la seva cervesa?

El premi l’hem obtingut amb la cervesa torrada. Les valoracions dels jutges encara no ens han arribat i no sé exactament què han valorat a part de la qualitat dels ingredients.

L’aigua és del país?

Sí, de Santa Coloma. Li fem un petit tractament per treure-li el possible clor i el ferro que pugui portar. Partint de l’aigua i del cereal fem un producte fermentat el cent per cent andorrà. La cervesa la fabriquem a Santa Coloma i a la nau fem tot el procés. Producció, fermentació, etiquetatge i embotellament. Utilitzem maltes d’Anglaterra, de llúpol utilitzem varietat anglesa i americana i el llevat l’importem del Canadà.

Només tenen un any de vida.

El premi ha coincidit amb la celebració del primer aniversari de l’empresa i per això és una empenta per continuar.

I com és que van decidir presentar-se al concurs?

Hi vam anar per participar, no sabíem que obtindríem un reconeixement. Però confiàvem en la qualitat del nostre producte. Actualment hi ha molt mercat de cervesa artesana i hi ha qui ho fa millor i qui ho fa pitjor. Per nosaltres era molt important per veure quina valoració feia de la nostra cervesa gent professional.

On la comercialitzen?

Al país a totes les gran superfícies, a hotels de 4 i 5 estrelles, estem en molts restaurants i a les estacions d’esquí. Ara hem començat a fer l’exportació cap a Barcelona per veure com funciona. Aquesta setmana vindrà un australià que vol que li fem un lot de cerveses per dur-les al seu país.

Quanta cervesa produeixen?

Uns 4.000 litres al mes, que són 12.000 ampolles de 33 centilitres. És una quantitat que no és petita, però tampoc és gegant. La capacitat que tenim és de 8.000.

És una cervesa cara l’artesana?

Sí, però es paga el procés d’elaboració i la qualitat. Totes les cerveses artesanes et donen alguna cosa més que les industrials.

tracking