Pilar Martínez

"Després de provar l''spinning' la gent repeteix"

Va participar en la classe magistral del ‘Purito’ Rodríguez al pavelló del MoraBanc. Té 44 anys i des de fa sis és monitora d’‘spinning’. Es declara enamorada d’aquest esport, del qual explica que tot el món que el prova acaba repetint.

"Després de provar l''spinning' la gent repeteix"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què es necessita per ser monitora d’‘spinning’?

Sobretot t’ha d’agradar. No tot el món està preparat per dirigir les classes i, segurament, el més important és ser natural. Jo ho tinc com un hobby i a les classes hi poso tota l’energia i la passió. Per poder donar classe has d’obtenir una titulació, és clar, però després has de connectar amb els alumnes i tenir molt bon caràcter.

Com va sorgir aquesta passió?

Sempre m’ha agradat l’esport i sempre havia tingut la il·lusió de tenir una titulació. Llavors uns amics em van proposar venir a Andorra i fer la formació de monitora d’spinning. Per mi, és perfecte: faig esport, em relaciono amb la gent i les persones que venen a les classes surten molt contentes.

Per a quin tipus de públic és el ciclisme de sala?

Per a tot el món. A la gent que surt a fer bici per carretera li va molt bé perquè després quan fa una pujada es nota més lleugera. Després, a les classes fins i tot tinc gent de més de 65 anys que simplement es regula la intensitat per poder aguantar les sessions. Cadascú es posa una càrrega a la bici o fa la classe amb la intensitat que considera.

Per què creu que aquesta activitat agrada tant?

La música hi fa molt, però també és molt important el monitor. Si la persona que fa la classe és enèrgica i ho transmet la gent s’hi enganxa. Això m’està passant una mica a les classes. En acabar, molta gent ve i em diu que tinc molta energia i que es nota que m’agrada.

És recomanable fer ‘spinning’ tots els dies o és millor descansar entre classe i classe?

Sempre diuen que el millor és fer tres o quatre classes a la setmana, però no passa res si en fas tots els dies. Si ets principiant és millor deixar un dia o dos de descans, però si ja fa cert temps que en practiques no hi ha cap problema per fer classes a diari.

Diuen que és millor fer ‘cardio’ en bicicleta perquè redueix l’impacte a les articulacions?

És veritat, a la bici no hi ha impacte, per la qual cosa no castigues tant els músculs i les articulacions durant l’exercici. A més, si fas bicicleta indoor no t’exposes al perill que té sortir a la carretera i pots relacionar-te amb la resta de gent a les classes. Això està molt bé.

Ha notat un augment de la popularitat d’aquest esport?

Sí, molt. Al principi tenia pocs alumnes i ara en tinc moltíssims. Després de provar-lo la gent repeteix.

Com va ser l’experiència de pedalejar amb ‘Purito’?

La vaig gaudir molt, em va semblar una persona molt agradable. Després ens deia que s’havia cansat durant la classe, però m’imagino que no li resultaria gaire dur (riu).

tracking