David Soto

“Som el bar amb més estils de cervesa artesanal pròpia”

La cervesa Belgian Dark Strong Ale ha guanyat una medalla d’or en un concurs a Barcelona. 43 anys. Nascut a Bilbao, va descobrir a l’Argentina la seva passió per la cervesa i va decidir fabricar la seva pròpia marca amb la dona i el cunyat. Ara, els tres volen obrir una fàbrica al Principat

“Som el bar amb més estils de cervesa artesanal pròpia”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cervesa artesanal andorrana premiada en un concurs internacional. Com han viscut l’experiència?

Doncs va ser molt bonica perquè allà es reuneixen mestres cervesers del sud d’Europa. Hi participen 22 països i és un lloc ideal per provar noves coses, nous gustos i fer contactes per exportar.

Per què es van decidir a participar-hi i com es van prendre la victòria?

Vam enviar unes mostres uns mesos abans a la Barcelona Beer Challenge i l’organització ens va contestar per dir-nos que estàvem premiats però no en quina categoria ni en quina posició. Això ho vam saber només cinc minuts abans i quan vam sentir que “la medalla d’or és per a... Signum Andorra”, ens vam queda en xoc i ens vam abraçar.

Amb qui comparteix el projecte?

Amb la meva dona, la Maria Elizabeth Foricher, i el meu cunyat, el Mario Foricher. Som tres apassionats de la cervesa i amb ells vam decidir crear la nostra marca i la nostra recepta.

Quina relació té amb Andorra?

Hi vaig viure un temps abans de marxar per feina a l’Argentina, on amb un amic vam començar a fabricar cervesa de manera amateur. De nou per feina vaig tornar aquí i va ser aleshores quan ens vam plantejar seriosament la idea de produir la nostra pròpia cervesa artesanal.

Però la fabriquen al Principat?

Encara no. Tenim el bar d’Encamp on servim les sis classes que fabriquem però s’elabora a Lleida. El pas següent serà traslladar la producció aquí.

Més enllà del concurs, què li diuen els seus clients?

La veritat és que tenim un feedback increïble. A ells els encanta i així ens ho diuen. Pensi que al nostre bar només tenim dues cerveses que podríem dir industrials, una sense alcohol i una sense gluten. La resta són fetes per nosaltres.

I quantes varietats tenen?

Sis. Som el bar d’Andorra que té més estils de cervesa artesanal pròpia. Tenim una negra, una lager, una més torrada tipus Voll Damm, entre d’altres. Quan vam veure la resposta del públic, ens vam decidir a presentar al concurs la més exclusiva que tenim, que està feta en barriques de caoba i està més mimada.

Tenen previst presentar-se a altres concursos?

Sí, per què no. La nostra intenció és obrir-nos més, donar-nos a conèixer i gràcies a la medalla d’or, se’ns ha obert un camp important per promocionar-nos. A partir d’aquí, la idea és exportar la nostra cervesa.

En el concurs es van presentar dues cerveses andorranes. Ha arribat el boom aquí també?

Penso que sí. Tenir dues cases premiades, en un país tan petit, ens deixa en un nivell internacional molt bo.

tracking