Carina Acevedo

“Viatjant t'adones que en la diferència hi ha la riquesa”

Va participar en el Cicle de cinema de muntanya i viatges de la Massana. 38 anys, d’Andorra. Es declara apassionada dels viatges i és una ferma defensora d’agafar un avió amb els més petits per mostrar-los les diferents cultures que hi ha al món.

“Viatjant t'adones que en la diferència hi ha la riquesa”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vostè va viatjar a l’Àfrica amb un grup d’amics i els fills. Potser molta gent preferiria anar-hi sense nens.

Som un grup d’amics i ja havíem fet alguna sortida junts amb els nens, i ens vam plantejar fer un viatge més llarg. Ens vam animar, sobretot perquè els nens veiessin altres cultures.

On van anar?

Vam anar a Tanzània. Allà vam visitar el cràter del Ngorongoro, un poblat massai i després vam anar a l’illa de Zanzíbar. En total hi vam estar deu dies i érem sis adults i quatre nens.

Per què van escollir Àfrica?

Principalment perquè vam pensar que pels nens seria molt atractiu fer un safari i veure els animals. A més, també vam creure que els agradaria la visita al poblat massai perquè és una cultura totalment diferent, així com el descobriment de Zanzíbar.

Quina va ser la millor part del viatge?

És complicat. Per a mi el millor moment del viatge va ser la visita al poblat massai amb els nens. Ens va enriquir molt perquè és una cultura molt diferent.

Molt diferent de l’andorrana.

Sí, no té res a veure amb Andorra (riu). Allà tenen una manera de viure diferent i tot i que des d’aquí tenim la imatge d’un continent que només passa gana, no és així. Crec que si m’hagués de quedar amb alguna cosa positiva seria aquesta.

Diuen que el racisme es cura viatjant.

Totalment. Per als nens no hi havia diferències entre ells i els nens africans. Els petits d’allà parlen anglès i suahili, però no parlen castellà ni català, i tot i això es van entendre perfectament. Precisament, viatjant t’adones que en la diferència hi ha la riquesa, i podem fer que els nostres nens siguin persones respectuoses, obertes i conscients que el racisme és absurd.

Els nens molesten a l’hora de viatjar?

No hi estic gens d’acord. Nosaltres ara fa poc vam anar a Madrid i al Museu del Prado, per exemple, hi vam estar hores i no vam tenir cap problema. Tot depèn de com enfoquis el viatge.

Segurament molta gent estarà en contra de la seva opinió.

No pots pretendre anar a una platja a tombar-te al sol i voler que els nens facin el mateix. Insisteixo, tot depèn de l’enfocament, se’ls ha d’explicar què estan veient i fer-los participar.

D’on li ve la passió per viatjar?

M’agrada molt conèixer altres llocs i cultures que trobo interessants. Per a mi és enriquidor estar en contacte amb la gent de llocs diferents per veure com viuen i com es relacionen.

Pròxima destinació?

A la família ens falta la part d’Àsia, així que serà la següent.

tracking