David Albós

“No sabia ben bé quan podria tornar a competir”

Va haver de passar pel quiròfan després de lesionar-se i torna a estar al màxim nivell 34 anys, bomber i exciclista. Fa tres anys que es dedica, en la vessant esportiva, exclusivament a l’‘skimo’ i ja és a l’elit. Dimecres va ser 38è a la cursa vertical de la Copa del Món de Villars sur Ollon, a Suïssa

“No sabia ben bé quan podria tornar a competir”M.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la lesió que va patir, com està anant la tempo­rada?

Després d’operar-me no sabia ben bé quan podria tornar a començar a competir i els inicis han estat complicats. Crec que tot ha anat força ràpid i m’he pogut enganxar a les Copes del Món amb els companys, tot i que m’ha costat agafar la forma. La vaig agafar a final de febrer i ara és quan estic millor.

Quins són els principals factors que ha de tenir en compte un esquiador de muntanya a l’hora d’entrenar? Resistència, força, descens, pujada...

L’esquí de muntanya és un esport molt complet i s’han de tenir en compte molts factors: resistència, força, tècnica, treball aeròbic, la recuperació... es tracta d’un esport molt complet, no pots deixar res a l’atzar.

Tot i no ser-ho, els esquiadors de muntanya andorrans competeixen contra professionals. Què senten en pensar-ho?

La veritat és que ja hi estic acostumat de quan feia ciclisme, que també em tocava córrer contra professionals, i ara cada vegada s’està professionalitzant més i hi ha més corredors que s’hi poden dedicar. És complicat, perquè no tenim tant temps ni mitjans com ells, però no hi pensem gaire, no és cap excusa. Fem aquest esport perquè ens agrada i en gaudim. Fem el màxim que podem. No és cap excusa, si no ho podem ser pot ser que no siguem prou bons per ser-ho.

Quan decideix que vol dedicar-s’hi?

En veure que amb el ciclisme tenia dificultats per entrenar a l’hivern i que els meus germans en feien. De seguida m’hi vaig enganxar i vaig veure que era competitiu. La federació em va agafar i fa tres anys que vaig deixar el ciclisme per dedicar-m’hi exclusivament.

Andorra és un país on l’esquí alpí té molt pes i més ara amb les finals de la Copa del Món. Creu que l’‘skimo’ està ben tractat?

Tot i que l’esquí alpí és l’esport rei, l’skimo està molt ben tractat a Andorra, pel Govern, la federació, les estacions, etcètera.

En l’àmbit individual, com valora la seva trajectòria?

Individualment estic força satisfet perquè he començat tard i no tinc la tècnica d’altres pel que fa a les baixades. Sovint estic dins els criteris que ens marca la federació i això demostra que treballant es pot aconseguir.

Està content dels resultats d’aquest any ?

Està sent una temporada estra­nya per la lesió. Sempre he estat molt exigent amb mi mateix i al principi no em van acabar de fer el pes. La primera Copa del Món no va anar gaire bé, ha estat un inici de curs complicat, però no estic descontent d’aquesta segona part de temporada. Esperem que la pugui afrontar com estic ara i que em quedin forces.

tracking