Alex Diez

“La cuina moderna no pot existir sense la tradicional”

És el xef del Xalet Bringué al Serrat. Nascut a Manresa. 43 anys. S’ha format en diversos restaurants amb cuiners amb estrelles Michelin. Ara du a terme un projecte on ofereix una experiència gastronòmica única en un hotel del Principat

“La cuina moderna no pot existir sense la tradicional”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esteu realitzant un projecte gastronòmic al Xalet Bringué.

El que fem és que els clients de l’hotel puguin gaudir d’una experiència gastronòmica dins de l’establiment mateix, ja sigui per aquells turistes que vinguin de cap de setmana o que hagin escollit mitja pensió. El client paga un preu per l’habitació i el que fem és apujar el nivell gastronòmic en comparació amb altres llocs.

Per què vau decidir agafar aquest camí?

És un acte diferencial amb els altres hotels de la zona. Que els que vinguin puguin tenir aquest punt extra, una cuina gastronòmica d’autor, amb un producte fresc i de proximitat. Això no és habitual fer-ho.

Quin tipus de cuina feu?

Haver-me format en tants llocs diferents m’ha permès conèixer molta gent de molts països diferents i així n’aprens molt. El que faig a la meva cuina és barrejar moltes coses. Plats tradicionals amb tocs més innovadors, més modern i amb presentacions molt més visuals. Volem que la gent es pugui divertir i tingui una experiència que surti del normal.

Com aconseguiu divertir amb el menjar?

Divertir-se vol dir que puguis menjar coses que et recordin la cuina dels teus pares o de la teva iaia, plats que es feien a casa per Nadal. Aquells gustos que no esperes trobar-te. Divertir-se amb els records, que et traslladin a coses d’abans, que sigui bo i de bona qualitat.

També treballeu molt la presentació dels plats.

Sí, volem que els clients també es diverteixin d’una forma visual, amb presentacions que els recordin coses que poden identificar però que estigui presentat diferent.

És millor la cuina tradicional o la moderna?

No pot existir la cuina moderna sense la tradicional. No pots fer coses noves si no saps fer les antigues. Si no tens una base antiga és difícil que la cuina nova et surti rodona. S’ha de conèixer que hi ha ingredients amb una cocció determinada o que la forma de tallar cada gènere és diferent. Has de tenir l’experiència de la cuina tradicional.

Cada cop més la gent cuida el que menja.

Tenim cuina baixa en sal i sense greixos i segueix sent un menjar divertit. Tenim una oferta dedicada a persones vegetarianes i veganes. També hi ha el perfil de persones que no tenen problema a menjar carn o peix, però que aprofiten la seva estada a l’spa per relaxar-se i fer dieta detox.

Es fa bona cuina a Andorra?

És veritat que, en especial al centre, hi ha molts restaurants de menjar ràpid però crec que valen molt la pena els restaurants tradicionals, així com algun de cuina japonesa o italiana.

tracking