Ismael González

“No ets més o menys músic per tocar en un lloc o altre”

El cantant extremeny actua avui a l’Sport Hotel Village (21.30 hores).
28 anys. Nascut a Plasència però establert a Barcelona des del 2011, té al mercat dos discos i és un habitual de l’escena artística catalana. Presenta a Andorra el seu estil de pop fusió i cançó d’autor.

“No ets més o menys músic per tocar en un lloc o altre”I.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No és el primer cop que actua a Andorra.

No. Hi hem actuat força cops. En hotels, al Hard Rock, al Jambo Street, al Món Bohemi, a la Massana... Tenim públic i ens estima molt.

És habitual fer-ho en un hotel?

No, no és habitual. Ens ho van proposar des de l’Sport Hotel i vam acceptar. Qualsevol escenari és bo, no n’hi ha cap de dolent. I no ets més o menys músic per tocar en un lloc o altre.

Li agrada tocar a Andorra?

Molt, tenim un públic de totes les nacionalitats i sempre ens ha acollit molt bé ens entengui o no. La música és un sentiment i això és l’únic que importa.

Però el públic en un hotel deu ser diferent.

Sí, ve gent que no ens coneix i gent que sí.

Es pot dir que tenen un públic a Andorra.

Sí, sí, ja ens hem fet un petit lloc a l’escenari andorrà. De fet, un dels músics amb qui sempre actuo és el Jaume Llauradó, he fet amb ell més de 600 actuacions, i quan vam tocar a la Jambo Street ho vam fer amb la banda gran, de set músics, on també hi era l’Òscar Llauradó, d’Hysteriofunk.

Com actuarà a Soldeu?

Ho faré amb el Jaume Llauradó i en format acústic. Tocarem les cançons que més ens caracteritzen i crec que ens sortirà un concert força divertit. Insisteixo, a Andorra ens sentim molt estimats, pel públic i pels mitjans.

Com li ha anat a la música des que va arribar el 2011 a Catalunya des de Plasència?

Fins aquell dia, tota la meva vida havia passat a Extremadura, fins que vaig venir a Barcelona a intentar viure de la música. Aquí he pogut afermar-me en aquesta feina tan dura. Crec que el meu èxit és haver aconseguit sobreviure de la música en directe. L’any passat i l’anterior vam fer més de 200 concerts, fins i tot tres o quatre en un mateix dia.

Fa uns anys va participar a diversos concursos televisius relacionats amb la música. Què en pensa?

No hi estic en contra, evidentment. Però em sento més còmode actuant en directe que no a la televisió. Aquest tipus de concursos et van bé pel que fa a aprenentatge i saber què es mou en aquest món. Però, insisteixo, m’agrada més el directe. A la televisió està tot més pautat, més pensat, no és tan espontani com un concert, que és més sensitiu i més lliure. I també va bé perquè et coneix més gent. Però em fa ràbia que artistes molt bons no tinguin aquest altaveu.

Té dos discos físics i els té a totes les plataformes. N’és partidari?

Molt. És una manera que tenim d’estar a tots els llocs i que el públic ens conegui. És cert que no et dona uns ingressos importants, però un cantant actualment ha de viure de la música en directe. Serveix perquè et coneguin.

tracking