Annabel Gonçalves

“A Andorra a la gent encara li agrada regalar roses”

És propietària i responsable de la botiga Flors Annabel, situada a la capital. Ha dedicat gairebé tota la vida professional al món de les flors i de les plantes. Recorda que treballar és més fàcil quan et dediques a la teva passió

“A Andorra a la gent encara li agrada regalar roses”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va decidir obrir una floristeria?

A mi m’agraden molt les flors i fa molt de temps que m’hi dedico. Aquest món és la meva passió i quan treballes d’allò que t’apassiona podem dir que la feina és menys feina.

Té alguna cosa especial vendre flors?

No és el mateix vendre flors que sabates o roba. La flor necessita unes cures des que arriba a la botiga. S’ha de tallar, posar en aigua, netejar-la i, en alguns casos, fer rams. Per tant, no és una cosa que puguis vendre tal com la compres. Una flor té molta feina.

Quina és la flor que més li demanen?

Segueix sent la rosa. A Andorra a la gent encara li agrada regalar roses, encara que només en sigui una ja quedes molt bé. Per exemple, si regales només un clavell no és el mateix que regalar únicament una rosa.

Hi ha qui regala roses durant tot l’any o només en dies asse­nyalats?

Sí, aquí durant tot l’any ve gent a comprar roses.

Si la rosa és ‘la número 1’, quina flor és la següent més popular?

Després de la rosa, realment, es ven de tot i això depèn de l’època de l’any o de la temporada. Hi ha moments que és la tulipa, per exemple.

A França compren flors gairebé cada dia. A Andorra també hi ha aquest costum?

A França és diferent. Allà si tu vas a dinar o a sopar a casa d’algú en lloc de portar una ampolla de vi portes un ram de flors. Aquí, en canvi, no tenim aquest costum. A França tu surts del metro, a París per dir un lloc en concret, i et trobes gent que es dedica a vendre flors.

La gent regala flors per celebrar esdeveniments positius, però també en moments difícils.

Les flors estan presents des que neixes fins que mors. A la botiga, quan hi ha un naixement tinc molts clients que demanen rams o plantes per portar a l’hospital. Per contra, quan algú mor la gent també fa detalls.

Com s’ha de cuidar una flor perquè duri el màxim de temps possible?

En el cas de flor tallada, la millor opció és canviar l’aigua, que sigui fresca i nova, en la seva gerra.

I una planta?

Depèn de la planta. Hi ha plantes que s’han de regar cada vuit dies i n’hi ha que s’han de regar cada quinze. A més, també depèn de l’escalfor de la casa on hi ha les plantes, ja que si hi ha més graus s’haurà de regar més la planta en qüestió.

Hi ha diferències entre les plantes que es venen a Andorra de les dels països més calorosos?

La planta d’interior es ven igual a tot arreu, però la diferència es nota en les plantes d’exterior.

tracking