Mercè Fernández

“La satisfacció dels nens quan acaben un taller és gratificant”

És l’encarregada de dirigir el taller d’elaboració de barrets i varetes que té lloc aquesta tarda (18 hores, biblioteca comunal d’Encamp) i que estarà dirigida a nens i nenes a partir de 6 anys

Mercè Fernàndez, bibliotecàriaM.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quant de temps fa que es dedica a fer tallers per a nens?

Fa 21 anys que en porto a terme. M’agrada la meva tasca perquè veig que els nens quan acaben estan contents. A vegades veus que els costa una mica però de la mateixa manera que ho veuen difícil, després se’n surten i ho aconsegueixen. La cara de satisfacció és molt gratificant per a mi.

Hi ha algun moment concret que vulgui destacar?

El mes passat vam fer un laberint amb canyes de plàstic per on fèiem circular una bala. Van jugar i va ser una passada. Es tracta d’això, que els infants vagin fent cosetes. També és cert que hi ha nens que als sis anys els costa molt retallar i, per tant, aquests tallers són una manera per aprendre a fer-ho. Seria un mètode d’aprenentatge no formal. Al final es veuen els resultats. A més, són ells els que decideixen les manualitats i com crear-les.

Com han assimilat les biblioteques l’auge de les noves tecnologies?

És cert que els nens venen amb la tauleta i amb els telèfons mòbils. A mi em costa una mica d’agafar els més petits que estan enganxats i que quan surten de l’escola ja venen directament amb la tauleta. Els tallers han d’implicar bastant els nens. Els ha d’enganxar. Si no s’enganxen, com que ja estan enganxats, és molt difícil que vinguin. Però al final mai et diuen que no. Potser la franja d’edat dels 9 i 10 anys costa una mica més perquè ha de ser un taller que els vingui molt de gust.

Quin tipus de tallers fa per a aquests nens?

Per exemple, fem màscares de guix. Aprenen a fer les formes de la màscara, la pinten, hi dibueixen els monstres que ells volen. Quan comencen, els agrada i l’acaben. Són tallers més específics i els va molt bé també per a la imaginació.

Com va començar a dedicar-se a aquesta feina?

Vaig començar a l’àrea de Joventut. Soc monitora d’espai i a l’àrea de Joventut hi havia moltíssims tallers, com ara el de contacontes. Després vaig venir a la biblioteca i m’encarrego de fer diferents coses.

Quants nens i nenes esperen tenir al taller d’avui de Carnes­toltes?

Hem preparat el material per a uns deu nens i nenes, però sempre fem la previsió a l’alça perquè a vegades hi ha nens que potser es troben a la biblioteca que no s’han apuntat però sí que hi volen participar. Malgrat que el taller estigui dirigit per a nens i nenes de sis anys o més, si hi ha infants més petits també poden venir. Si els pares venen i els ajuden, tampoc no hi ha cap problema.

Què faran al taller?

Farem gorres en forma de cucurutxo de mida gran i varetes que podrà dissenyar cadascú amb el seu estil.

tracking