Maurici Vilalta

“M'agradaria que es perdés la por de viatjar amb nens”

42 anys i enamorat dels viatges. A les 21.00 hores fa una conferència al teatre de les Fontetes de la Massana sobre l’experiència de viatjar amb nens en el marc del Cicle de cinema de muntanya i de viatges d’Ordino i la Massana

“M'agradaria que es perdés la por de viatjar amb nens”M.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què descobrirem a la conferència d’avui?

Una experiència que vam adquirir per als nostres fills. No valorarem l’experiència des del punt de vista d’un adult, sinó d’un nen, en un viatge molt llarg i amb una cultura i visió de la vida molt diferent a la que tenim nosaltres.

El viatge va ser a Tanzània, suposo que és una experiència que marca.

Sí, i tant, jo era el tercer cop que anava a l’Àfrica i m’ha marcat molt totes les ocasions, i als meus acompanyants, que era la seva primera vegada, també perquè s’ho van passar molt bé, i per la seguretat, entre cometes i seguint unes instruccions, que hi ha.

Com va sorgir l’interès pel continent africà?

En el meu cas va sorgir per la passió per la muntanya. Amb un amic intentem fer un viatge cada dos anys per fer un pic i fa temps vam anar al Kilimanjaro. Després ens van sobrar dos dies i vam anar d’imprevist a visitar alguns indrets de l’Àfrica. Allà ho vam descobrir i a mi em va començar a agradar molt l’Àfrica.

Què va ser el millor del viatge?

Per a ells, conèixer com viu aquesta gent o arribar a llocs on no pots triar el que hi ha. També que els nens van poder conèixer tot el que ha suposat el món de l’esclavitud a l’Àfrica, es van impregnar d’aquesta història i fins i tot es posaven tristos.

I el pitjor?

L’única part negativa va ser que una o dues de les persones que van venir van tenir una indisposició, que és inevitable.

D’on li ve la passió per viatjar?

De la muntanya i dels pares. Ells han viatjat molt i em van inculcar des de petit aquesta passió. Quan arribaven a casa sempre en parlàvem perquè nosaltres no hi podíem anar. També soc un gran amant del submarinisme i per fer-ne s’ha de viatjar, i m’encanta aprendre sobre noves cultures.

Quin és el proper destí que tenen programat?

En un parell d’anys volem tornar a l’Àfrica per fer un viatge en bicicleta i repartir medicaments, però el proper viatge serà al Vietnam amb tota la colla amb què hem estat a Tanzània.

Quin és el millor viatge que ha fet fins ara?

No n’hi ha cap que m’hagi marcat especialment perquè tots m’han agradat molt. Aquest a l’Àfrica ha estat especial perquè era la primera experiència ètnica que tenia amb el fill, però m’han encantat tots.

Què diria a la gent per animar-la a assistir a la conferència?

M’agradaria que vinguessin per perdre la por de viatjar amb els nens. Molta gent no vol fer-ho i nosaltres hem voltat molt amb el nostre fill des que era petit. És cert que pot ser un risc de vegades, però nosaltres els ajudarem a fer-ho de manera segura i amb tranquil·litat.

tracking