Lídia Rodrigo

“No ens han ensenyat a trobar espai per a nosaltres”

Dirigeix l’espai de benestar de l’Andorra Park Hotel. També és professora de ioga i coordina els serveis per treballar els diferents exercicis de relaxació i d’intel·ligència emocional amb l’objectiu de millorar el benestar personal dels ciutadans

“No ens han ensenyat a trobar espai per a nosaltres”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vostè nota que hi ha una tendència o un repunt per realitzar activitats de rela­xació?

Crec que la societat cada cop demana més aquest tipus d’activitats i ho notem. Estem en un projecte absolutament nou que pot ser molt interessant per a la població, en un país molt privilegiat i molt respectuós amb la natura i l’ésser humà. Des del club abordem d’una manera molt respectuosa el treball amb el cos, com es pot fer exercici físic respectant les limitacions.

A vegades a la gent li costa trobar els límits a l’hora de realitzar activitat física?

Tenim la idea de la cultura que l’esport està molt bé per assolir reptes, però a vegades sobrepassem les nostres pròpies capacitats. Però no només en l’àmbit esportiu, sinó també en la manera de viure. Vivim massa estressats, massa carregats de feina i amb massa exigència. Des d’aquí, nos­altres volem canviar de xip, desconnectar de l’exigència diària i reconnectar amb la realitat.

La feina pot conduir a tenir aquesta situació d’excés d’excitació?

A vegades el que és difícil és aconseguir aturar les diferents inèrcies i les formes de viure. Per això tenim aquest espai. Intentem transmetre el fet de parar la inèrcia que tenim i agafar-ne una altra.

Per tant, el món laboral no n’és l’única causa?

No ho crec. Les persones hem d’adaptar-nos a les diferents circumstàncies de la vida, no només a l’estrès laboral. Hi ha gent que està sotmesa a un estrès familiar, a un patiment personal per un problema o una preocupació. Com a individus, hem d’aprendre a acceptar, generar el canvi de forma mesurada i tranquil·la i començar a dirigir la tensió cap a la transformació personal del cos i també fer-ho cap a la ment.

Per quin motiu a la gent li pot faltar temps per relaxar-se i trobar-se amb si mateixa?

Potser no estem educats per a això o potser no ens han ensenyat a trobar aquest espai per a nosaltres mateixos, per connectar i saber què volem. No ens han educat per saber els fonaments. A la canalla intentem introduir-la a la intel·ligència emocional.

A vostè li costa desconnectar?

No, intento trobar aquests espais. M’hi dedico i intento transmetre el ioga, impartir classes de relaxació i de concentració. No té sentit dedicar-se a aquest món si no el practiques perquè aleshores el missatge no es transmet de manera honesta.

Com s’adapten a les demandes dels clients?

Les activitats les anem renovant cada dos o tres mesos i les fem tenint en compte el benestar. Per exemple, tenim activitats per desenvolupar l’equilibri, el to muscular o per mantenir una esquena sana.

tracking