Mònica Wela

“Els diners no són raó per renunciar als teus somnis”

Du el 13 tatuat al genoll per recordar l’any en què va capgirar la seva vida com un mitjó. Dijous va presentar a la Seu el Cercle de Dones, una proposta de creixement individual des del treball col·lectiu

Mònica Wela, consultora de negocis i coach menstrualM.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es defineix com una nòmada digital

Així és: la meva furgoneta és la meva oficina; puc ser a qualsevol racó del món i treballar sense horaris i sense estar tancada cada dia al mateix lloc.

No li agraden les rutines?

Treballar sempre al mateix lloc amb la mateixa jornada laboral no va amb mi. Però això no vol dir que no vulgui treballar. Ben al contrari, soc molt ambiciosa i crec en el poder dels diners. Com crec que al sistema ja li va bé que la gent amb menys recursos pensi que els diners són el problema.

I no ho són?

No tenir diners no és excusa per deixar de lluitar pels teus somnis.

És per això que va decidir fer un tomb radical a la seva vida?

En aquell moment em trobava en un cul-de-sac i vaig pensar en el que em va dir la meva àvia poc abans de morir: “De l’únic que em penedeixo és de no haver fet tot el que he volgut.” Me’n vaig anar a Londres: hi vaig resistir cinc dies...

No és gaire.

Penso que si t’adones que t’has equivocat no cal perdre temps a cercar solucions. De Londres vaig anar a Praga, i després d’unes setmanes vaig tornar a Barcelona i vaig entrar en contacte amb moviments alternatius de la ciutat. Fins que vaig entendre que tot plegat es basa en una gran mentida. Em vaig deprimir molt i va ser llavors que vaig venir a la Seu.

Coneixia algú aquí?

Sí, però molt poqueta gent. Així doncs, em vaig centrar a estudiar un màster en direcció d’empreses. I em vaig formar alhora com a coach menstrual.

Què fa una ‘coach’ menstrual?

Tothom que ha passat per l’experiència d’emprendre un projecte sap que és com viure una muntanya russa emocional. I per a les dones encara és més acusat perquè el cicle menstrual ho complica tot: tenim el poder de crear vida i això ens fa més emocionals. La feina de la coach consisteix a orientar i acompanyar la dona per treure profit del poder del cicle menstrual i aconseguir el que vol tirar endavant.

Què vol ser el Cercle de Dones?

El Cercle de Dones està concebut com un espai d’empoderament i creació, amb un contingut altament feminista, per propiciar aquelles estones de retrobament que tota dona necessita.

Com entén vostè el feminisme?

El feminisme és senzillament una qüestió de sentit comú social. N’hi ha prou a entendre que tots convivim al mateix planeta i que ningú està per damunt de ningú.

Quina creu que ha estat la clau per reeixir en el camí que va encetar el 2013?

He treballat moltíssim i he dedicat moltes hores a desaprendre el que no em feia cap servei i moltes més a conèixer-me interiorment.

tracking