Rei Gaspar

“Alguns joves volen deixar els estudis i això no ens agrada”

Ha treballat tota la nit per portar regals als infants del país. Més de 2.000 anys. Des que va portar el primer obsequi al nen Jesús, no ha deixat de regalar il·lusió cada 6 de gener. La majoria vol joguines però cada vegada més es demanen coses per als altres.

“Alguns joves volen deixar els estudis i això no ens agrada”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com es troba després d’una nit tan intensa com aquesta?

Estic molt cansat perquè hem hagut d’entrar a totes les cases del país i del món però és un dia molt especial per als infants que s’han portat bé, i per als que no tant... també. Nosaltres ja descansarem demà.

És a dir, que tots tenen regals.

Sap què passa, a nosaltres ens agrada molt repartir-ne i que tot­hom pugui gaudir d’un dia tan especial com aquest. Els que s’han portat bé normalment tenen el que demanen i amb els altres fem una mica els ulls grossos.

I si un no rep el que demana?

A veure, llegim totes les cartes i per això, gairebé sempre encertem. A més, fem un interrogatori als pares per saber si han estat bons minyons o han estat una mica més trapelles i, ajuntat-ho tot, intentem que els regals siguin els que han demanat.

Doncs faci’m un balanç. En general han estat més o menys bons els infants aquest any?

Han estat més bons. Normalment quan són petits és més fàcil però quan creixen la cosa canvia, perquè alguns joves ens diuen que volen deixar els estudis i això no ens agrada. Ara, també li dic que rebem cartes de joves amb ambició que ens demanen una feina o poder emancipar-se.

Vol dir que no només demanen regals per a un mateix.

No, no. Afortunadament tenim joves molt conscienciats amb l’entorn que demanen coses per a familiars, amics, persones que tenen dificultats econòmiques o de salut, per exemple. Les cartes reflecteixen la realitat socioeconòmica del país.

Un clàssic és el carbó. N’han repartit gaire?

No soc partidari de donar-ne gaire. Prefereixo el toc d’atenció perquè sempre té més eficàcia estimular l’infant a ser millor que no pas castigar-lo.

Parlant de càstigs, què li ha demanat la classe política?

Doncs no han estat gaire originals perquè tots ens han demanat guanyar les eleccions. Alguns volen que els solucionem el problema del lloguer, altres volen un canvi de Govern, i sempre hi ha qui vol que li toqui la loteria.

El Pare Noel, el tió, com s’ho fan per mantenir la il·lusió dels infants durant tant de temps?

Són dies màgics on tots els que ens dediquem a portar la felicitat a les llars del país tenim el nostre espai. És cert que el Pare Noel és qui ho té millor muntat perquè té una gran campanya de màrqueting al darrere, però ell ha d’entrar per les xemeneies, en canvi nosaltres tenim una clau màgica que obre totes les portes del país.

Una última pregunta. A moltes cases els donen alguna beguda alcohòlica. No ha donat mai positiu en un control de la policia?

No perquè sempre he preferit les begudes calentes i en nits fredes és molt millor una xocolata calenta que una copa de cava.

tracking