Alba Pla

“L'objectiu és mostrar la millor imatge de nosaltres”

La disciplina de bàsquet 3x3 fa uns anys que va arribar per quedar-se L’equip masculí i el femení absoluts han aconseguit plaça per als Jocs Europeus de Minsk. L’Alba és pal de paller de les noies. 28 anys i professora de primària al Col·legi Janer, porta el bàsquet a la sang

“L'objectiu és mostrar la millor imatge de nosaltres”FIBA 3X3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Assegurat el bitllet per als Jocs de Minsk d’aquest juny, la imagino motivada i amb ganes.

I tant! És una gran alegria, ja que ens dona l’oportunitat d’enfrontar-nos a grans seleccions. A més, una cita com aquesta permet tornar a posar Andorra dins del panorama europeu.

Quin ha de ser l’objectiu en el torneig?

L’objectiu principal ha de ser mostrar la millor imatge positiva de totes nosaltres. Que quedi clar que això no significa haver de guanyar molts partits, sinó saber-los competir al màxim de les nostres forces i de les nostres possi­bilitats.

Vostè ha estat en altres cites importants amb la selecció.

Sí, he tingut la sort de representar Andorra en moltes cites importants. Totes m’han aportat experiències que m’han fet créixer com a jugadora i com a persona. Destacaria el Mundial de Guanzhou, en què malgrat que una de les jugadores es va lesionar just començar la competició vam mantenir l’esperit d’equip i la unió que ens van permetre lluitar amb el cap ben alt.

La darrera, però, l’any passat a Filipines, no va sortir gaire bé.

No gaire, la veritat. Crec que ens va pesar anar amb un equip al qual li faltava rodatge i certa química. Havíem entrenat juntes molt poc temps i això ens va afectar. A més, vam trobar a faltar anotació en moments clau en general. Davant d’Uganda i l’Iran, segurament podíem haver obtingut millor resultat, però parlar un cop ha passat és molt fàcil. El que compta és que Andorra va disputar un altre Mundial.

El 3x3 és una modalitat del bàsquet que ja fa cert temps que està plenament consolidada.

Sí! A banda que s’ha posat de moda en l’àmbit europeu i mundial, aquí a Andorra ens ha afavorit perquè només es necessiten 4 jugadors ja que trobar-ne 12 no és tan evident en un país petit.

Una llàstima que Escaldes, finalment, no pugui acollir el proper ‘qualifier’ de l’Europeu.

Sí, és un llàstima que per un tema econòmic Andorra es deixi perdre una cita esportiva tan important que aportava ambient i gaudir d’un bon nivell de bàsquet al carrer.

Ara mateix és la que fa més temps que és a la selecció. Li demanen consells les més joves?

Soc la mes veterana per edat, però hi ha jugadores joves amb molt de nivell. No necessiten el meu consell perquè encara que siguin més joves fa molt de temps que juguen i saben perfectament el que tenen entre mans, crec que hi ha 3x3 per a estona amb elles a les seleccions. Vaig començar a practicar el bàsquet als 10 anys, al clàssic de 5x5, i jugo a 3x3 des dels 22 anys, fa uns sis anys. Curiosament, porto el dorsal 22 per recordar, d’alguna manera, que va ser l’edat amb què vaig canviar de disciplina i em vaig enganxar al 3x3.

tracking