Pere Marquina

“Als triatletes andorrans ja ens comencen a conèixer”

Campió de la Copa Catalana fa dos anys i subcampió enguany. Competeix amb el Club Triatló Andorra i ho fa amb fitxa federativa catalana a falta d’andorrana. Encetarà la seva quinzena temporada i ho farà en la categoria veterans 1, per a atletes entre 40 i 50 anys.

Pere MarquinaM.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El triatló és un esport que va tenir un boom important. Com ho va viure algú que fa anys que competeix?

Aquí vam començar que érem molt pocs i amb poques competicions, tot estava una mica disgregat, però després del boom ja teníem molt més on triar i vam poder escollir on competíem segons el que volíem. Crec que la gent a qui li agrada aquest esport, s’ha d’animar a fer-lo, als andorrans ens comencen a conèixer.

En quines competicions ha participat?

Aquest any he competit bàsicament en curta distància: 750 metres nedant, 20 km en bici i 5 corrent però al llarg de la meva carrera he fet mitja distància, Ironman i altres proves que tinc pensat poder fer en propers anys.

Al Principat, què és el que més li costa entrenar?

La natació, i més després del que va passar al Serradells. Tenim un overbooking espectacular, no sabem on nedar i ens trobem que és l’aspecte més complicat. El que fem és fer la pretemporada en piscina i de cara a les competicions ja et llences al mar.

S’ho pren de manera professional però els triatletes, no disposeu de gaire ajudes, oi?

Exacte, és tot amateur i el que ens arriba és gràcies als patrocinadors de cada club. Esperem que si s’acaba creant la federació, que podria ser l’any vinent, la situació canviï una mica i ens vagi un xic millor.

Què creu que necessita per fer un pas més?

En relació al ciclisme estem molt bé, les condicions d’entrenament són molt bones i la promoció que se n’ha fet ens ha permès fins i tot entrenar amb ciclistes que han pujat aquí i això ens ha anat molt bé. En canvi, pel que fa a l’atletisme estem més limitats perquè només podem córrer al voltant del riu i l’estadi, aquest seria el punt a millorar.

Com compagina l’entrenament amb la família?

Jo tinc la sort que soc entrenador i quan falla un client aprofito per preparar-me, però per competir a curta distància no fa falta gaire dedicació, amb una hora o dues al dia podent fer exercicis específics, és suficient.

Quin objectiu té per a la temporada vinent després de guanyar la Copa Catalana fa dos anys i ser segon el passat?

Vull tornar a la mitja i llarga distància, entre altres coses, per temes familiars: amb una competició al mes en tinc prou i també em permetrà tornar a la Copa d’Espanya, que vaig guanyar fa tres anys i voldria centrar-m’hi, tot i que encara està per tancar.

L’entrenament l’ha enfocat a això? Ha canviat els mètodes?

Ja he començat la pretemporada . En relació a les curses canvia el volum de bicicleta i carrera, i li dono una mica més d’importància augmentant-ne els dies.

tracking