´Antonio Navas

“La gent gaudeix amb el 'patiment' que els generem”

Va participar en l’espectacle de Freestyle que es va celebrar a la gala de la FIM. 35 anys. Es va iniciar en el motocròs, però 11 anys després va veure que s’ho passava millor saltant amb la moto i fent backflips. L’adrenalina és el que el mou i diu que la gent no pot apartar la vista de la pista.

“La gent gaudeix amb el 'patiment' que els generem”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar el seu idil·li amb el ‘freestyle’?

La meva primera experiència va ser amb el motocròs l’any 1993 però després d’un temps en aquest món, vaig començar a practicar el freestyle. Va ser l’any 2004, i fins avui.

I després d’11 anys, què el va fer decidir a canviar?

L’adrenalina, crec. El món de la moto sempre m’ha agradat i m’ha emocionat més, així que suposo que l’adrenalina que genera és precisament el que va fer que m’iniciés en aquest esport.

Quanta gent forma Lleides?

Doncs unes quantes persones perquè a més dels pilots de freestyle i de motocròs, també tenim els responsables de premsa, els fotògrafs, els filmers, etc.

Quant dura un espectacle dels seus i quines serien les piruetes més complicades?

Tenim diferents formats de show i en general ens adaptem al gust de qui ens contracta, però també és veritat que depèn de l’espai on s’hagi de celebrar, algunes de les piruetes no les podem fer. Respecte a les més complicades, acostumen a ser els backflip o les que es fan de cap per avall.

Veuen a la gent patir més o gaudir amb la perillositat dels seus espectacles?

Et trobes gent de tot. Algunes persones diuen que els hem fet patir molt però en canvi no poden apartar la vista del que passa a la pista. Crec que al final, la majoria gaudeix del patiment que els genera el que fem.

Havien pujat mai fins a Andorra per oferir un dels seus shows?

No, no. És el primer cop que treballem aquí però esperem que només hagi estat la primera de moltes vegades més.

Què els va semblar l’organització de l’esdeveniment?

Doncs molt bona tenint en compte que realment vam tenir molt poc temps per fer-ho, perquè ens el van confirmar a última hora. De totes maneres va quedar un show molt vistós que va agradar a tothom i en què nosaltres vam gaudir com els que més.

Van poder actuar davant d’alguns dels millors pilots del món.

És molt especial però en aquest sentit tampoc va ser cap novetat perquè alguns ja els conec i amb d’altres, directament, som amics. Per exemple, amb el Maikel Melero, que ha estat cinc cops campió del món d’FMX, som amics des de fa molts anys.

Marc Màrquez és de Cervera i vostès de Lleida. Coneixent la seva passió per totes les disciplines de moto, els ha demanat classes particulars?

(Riu). Evidentment ell és un pilot amb una tècnica molt bona a sobre de qualsevol moto. Crec que no ha provat mai de saltar per la rampa però si se li posés entre cella i cella, estic segur que ho podria arribar a fer molt bé.

tracking