TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Oscar Manresa

“L'estrella Michelín t'exigeix més, fer les coses sempre bé”

Propietari de més d’una desena de restaurants a Barcelona. Ha decidit obrir un restaurant a Andorra juntament amb el seu soci i posseïdor de dues estrelles Michelin, Bernard Bach, i el xef francès Romain Fornell. El nou espai gastronòmic obrirà al febrer

“L'estrella Michelín t'exigeix més, fer les coses sempre bé”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En que consistirà l’espai gurmet que obrireu pròximament?

El Bernard Bach, el Romain Fornell i jo obrirem un espai únic, que no existeix a Andorra. Tindrem una oferta gastronòmica de qualitat: hi haurà un espai que serà com una boulangerie, amb cafès, croissants, etc., una barra de formatges, una barra d’ibèrics, també hi haurà una barra amb productes de mar, una altra barra amb un forn de llenya i una brasa on hi farem diferents tipus de carns... El restaurant s’anomenarà Chef’s Table i l’obrirem al nou centre comercial de l’avinguda Meritxell, al febrer si tot va bé.

Abans d’això feu un acte al mercat de Nadal.

Sí. Al mercat de Nadal hi haurà un espai on aquest dissabte la gent podrà tastar el nostre menjar. Oferirem dues tapes per cinc euros i els diners els donarem a una ONG.

Quina relació tens amb Bernard i Romain?

Bernard i jo som socis a 12 locals diferents a Barcelona, com Kauai, Casa Guinart o Casa Leopoldo. Som un tàndem. De fet, divendres obrim Casa Tejada, que és un restaurant clàssic a Barcelona. Romain és de Tolosa, però també viu a Barcelona.

Com canvia el treball d’un cuiner després de rebre una estrella Michelín?

És una referència per al restaurant. Significa que et reconeixen una feina molt important que, a més, s’ha fet amb un equip molt bo. L’estrella Michelín va vinculada a un xef i en realitat és del Bernard, però sí que et puc dir que és un impuls per seguir treballant bé. L’estrella t’exigeix més, fer les coses sempre bé. Realment t’anima a continuar perquè significa que estàs fent les coses bé.

Com s’arriba a tenir aquest reconeixement a través de la gastronomia?

Treballant molt i fent coses que li agraden a la gent, és a dir, donant a la gent el que vol. Això sí, sempre amb molt de respecte i molta humilitat. Al final, el client és qui et manté on ets.

I què és el que vol la gent?

Intentem donar el que ens agrada a nosaltres (riu), però també tractem de tenir feedback amb la gent per saber què els agrada. Si ets honest i dones el que la gent vol, és difícil que no et valorin bé.

A l’estiu vas publicar un llibre amb el títol ‘Mi Boqueria’.

Aquest llibre és un reconeixement al mercat de la Boqueria, als seus productors i venedors, perquè són ells qui ens mantenen. Són els que s’alcen a les quatre de la matinada per treballar al mercat i si no fos per ells no seríem res.

També vas estar dintre del món de la música.

Quan era jove tocava la guitarra amb Loquillo, però ja fa molt de temps que ho vaig deixar i que em dedico 100% a la cuina.

tracking