Raül Ferré

“Es presenta un 2019 molt bonic per seguir creixent”

L’actuació a la Pujada d’Arinsal i el seu gran futur li permetran formar part, amb 20 anys, del programa de joves pilots de l’ACA durant el 2019. El debut al Campionat de Catalunya de muntanya, a Ullastrell, va ser espectacular i va lluitar fins al final per aconseguir el triomf absolut de la prova

“Es presenta un 2019 molt bonic per seguir creixent”Fotoesport

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Primera incursió al Campionat de Catalunya de muntanya, per la porta gran.

Sí, la veritat és que va sortir tot rodó. M’estava sentint molt còmode amb el cotxe, només volia aprendre, sense marcar-me cap objectiu ni mirar el cronòmetre. A la primera pujada vaig veure que estava situat a un segon del primer i a la segona ja vaig sortir per a totes. En arribar a dalt, anava primer i al final em va guanyar per 0”48 el campió d’Espanya [Arkaitz Ordoki].

La gran actuació va acaparar un protagonisme al final de la prova que el va sorprendre.

Va ser molt xulo tot plegat. A dalt, a la cerimònia tothom em felicitava, em demanava fotos, autògrafs... va ser increïble. Bé, això significa que vaig fer bona feina.

Què li deia la gent, quins consells li van donar l’Edgar [Montellà] o [Gerard] De la Casa?

Vaig estar reconeixent el circuit amb ells el dia anterior. De la Casa em va insistir molt a no voler córrer més del necessari, a no anar massa ràpid. Sap que soc jove i competitiu i em deia que no pensés tant d’hora a menjar-m’ho tot. L’Edgar em parlava del cotxe, perquè tenim el mateix i m’aconsellava sobre els traçats.

L’espera un 2019 apassionant formant part del programa de joves pilots de l’ACA.

Es presenta un any molt bonic per seguir creixent, sí. Ara volia sortir d’Andorra, provar-me a Catalunya per veure quin era el meu nivell. A Espanya, el campionat regional on hi ha més nivell és el de Catalunya i hi va molta gent de fora. Enguany, per exemple, no només Ordoki, també hi va anar el campió de les Illes Balears, per exemple. Ara que he vist que puc estar amb els millors tinc més cuquet que mai.

Quins objectius es marca?

Vull fer la Pujada d’Arinsal, Ullastrell, la d’Alp, que és Campionat d’Espanya, i seguir aprenent i competint. També tinc presents les GSeries al gener i m’agradaria guanyar-les, evidentment.

Es planteja fer el calendari sencer de muntanya?

Depèn dels patrocinadors i dels estudis. Estic fent tercer d’osteopatia i si m’ho puc compaginar amb els estudis, jo encantat.

Vostè sempre ha estat lligat a l’esport i no només de motor.

M’agrada molt l’esport. Des de petit he practicat esquí. Als quatre anys vaig començar i ja als nou vaig competir amb un club. Vaig fer bons resultats, alguns trofeus Borrufa, etcètera, i ho vaig deixar als disset perquè em vaig voler centrar en els estudis.

I el trial i el rugbi?

El trial el segueixo practicant i ho faig per hobby, no pas per buscar resultats. El darrer any d’estar a Andorra, l’any del BAC, de la selectivitat, vaig jugar a rugbi amb el VPC i amb la selecció. Ara, des de fa un any, estic centrat en els cotxes.

tracking