Àlex Marin

“Els 'viejunos' també podem guanyar un torneig del 'FIFA'”

Va guanyar la primera lliga WhatYouPlay del ‘FIFA’ 32 anys. De dia treballa a MoraBanc i a les nits juga a la PlayStation, una afició que va recuperar després de patir un greu accident pel qual va necessitar una llarga recuperació a casa.

Àlex MarinM. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’imaginava que podria guanyar un torneig del ‘FIFA’ a Andorra?

Segurament, no, però et dic una cosa, l’organització va ser de 10, de veritat. Vaig participar en una competició a Barcelona que organitzava Movistar i quan vaig veure el que havia fet la gent de WhatYouPlay aquí vaig pensar que estaven gairebé al mateix nivell. Moltes felicitats.

Doncs en algun torneig que han organitzat, la participació va ser més aviat escassa.

Doncs ja et dic que a la lliga no va ser així. Érem uns divuit jugadors i l’organització va ser perfecta. No entenc per què no van funcionar aquests tornejos perquè de veritat que a Andorra hi ha molts jugadors del FIFA. A més, els premis són bons. Per tant, si fos un jugador de Lleida, per exemple, vindria segur.

Per què va decidir presentar-s’hi?

M’ho va proposar el meu germà petit, amb qui acostumo a jugar més. Ell ho va veure i em va animar i per poc que no ens trobem a la final del torneig que es va celebrar a la Llacuna, però ell va perdre a semis.

Deixi’m ser repel·lent. No és una mica gran per jugar encara a videojocs?

(Riu) La veritat és que era el més gran de llarg. La immensa majoria eren nois de 18 o 20 anys, i sí que n’hi havia un de 28, però érem l’excepció. Mira, a vegades es diu que amb l’edat perds reflexos però no és cert i els viejunos també podem guanyar un torneig del FIFA.

Vostè va començar amb consoles que ells ni hauran vist.

Doncs no fa tant que jugo. Evidentment quan tenia 20 anys sí que ho feia molt, però després vaig centrar-me en els estudis, vaig entrar a treballar i no tenia temps, per tant he estat més de 10 anys sense jugar.

Aleshores, com ha recuperat aquesta afició?

Per un accident. La recuperació va ser molt llarga i molt lenta, no podia estar dret, havia de quedar-me a casa i no podia fer esport, que a mi m’encanta. Amb aquesta frustració vaig agafar la consola un dia i mira, fins avui.

Quin equip el va portar a la victòria?

Van ser dos de fet. Com que el FIFA s’actualitza amb les prestacions dels equips reals i el Reial Madrid estava molt bé aleshores, hi vaig fer la lliga, però el torneig final, amb el Barça. Des que van fitxar Coutinho la seva plantilla s’adequa més al meu estil de joc i per això vaig canviar.

Aquesta victòria l’anima a participar en la pròxima edició?

Doncs no ho he decidit encara i no té res a veure amb l’organització ni amb el torneig, sinó amb el FIFA i l’empresa que el desenvolupa, EA Sports. Estic molt enfadat per un problema que tenen amb els servidors i no m’he comprat el d’aquest any.

tracking