Daniel Bassas

“La gent tindrà envasos de plàstic, però reutilitzables”

Un dels objectius és acabar amb el plàstic d’un sol ús. El gerent de l’empresa va recollir la setmana passada, juntament amb Veritas, el diploma atorgat pel ministeri de Medi Ambient com a establiments col·laboradors en la gestió correcta de residus.

Daniel BassasBIO BIO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quina valoració fa després de rebre el premi?

Estem molt entusiasmats i ens compromet a tirar endavant. Ens van donar un reconeixement que al mateix temps és adoptar un compromís per fer una sèrie de coses que no podem deixar de fer. Aquest reconeixement, que és per a tot el col·lectiu laboral, ens omple molt perquè hi ha un equip a darrere. Ens hem estat preparant molt per dur-lo a terme, però sobretot és un compromís perquè hem de tirar endavant sí o sí.

Quins projectes duen a terme actualment?

Per exemple, Bio Bio porta serveis de restauració a través de la cuina central d’Encamp, des d’on proveïm productes 100% ecològics a grans hotels i restaurants. El que ens preocupava era l’impacte de la nostra activitat en el medi. Ens vam assessorar per especialistes en restauració sostenible i vam fer un diagnòstic del malbaratament alimentari, amb tot el menjar que es llença, en alguns casos de manera inevitable, i en d’altres de manera evitable.

I com ho van detectar?

Vam decidir analitzar la recollida que es fa de la fracció orgànica i del menjar que sobra de la nostra activitat. Ara gestionem un total de tres tones mensuals de matèria orgànica que en comptes d’anar a la deixalleria o a la incineradora, van al camp i al compostatge. També preveiem minimitzar l’impacte i el malbaratament en altres productes com és el cas del plàstic.

Quines iniciatives tenen en l’àmbit del plàstic?

El que volem fer no és només reciclar-lo, que hi estem obligats, sinó reduir i rebutjar el fet de fer-lo servir per a un sol ús. Seria el cas, per exemple, de les ampolles d’aigua o de les ampolles per beure refrescos. Hem fet un pla a tres anys per eliminar els plàstics d’un sol ús allà on treballem. Ara tot és paper reciclable. A l’Hospital, hem eliminat les palletes i els coberts de plàstic.

De l’impacte del plàstic se’n parla molt ara.

Tenim la sort que socialment hi ha una campanya global contra això. Si ho haguéssim de fer sols, la dificultat seria major. D’aquí a tres anys, beure amb una ampolla de plàstic estarà mal vist i, en canvi, una ampolla de gerro estarà ben vista. Això ho volem acompanyar per donar solucions. La idea és que la gent canviï de model voluntàriament. En algun moment d’aquests tres anys, haurem d’erradicar les ampolles d’aigua.

Quines altres alternatives pràctiques es poden trobar?

La gent tindrà els seus envasos que també poden ser de plàtic, però reutilitzables. La gent tindrà un envàs recarregable. A l’Univers Bomosa tenim vasos reutilizables i els beneficis van a la fundació, i la gent podrà contribuir a múltiples beneficis socials. La gent anirà amb un envàs.

tracking