x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Eloi Fernández

“Vull esquiar muntanyes més llunyanes i verges”

El Freeride World Tour, un somni però no una obsessió. 22 anys, nascut a Barcelona però viu a Andorra des dels 5. Mentre prepara les competicions d’esquí en la modalitat forapista, treballa i estudia Fisioteràpia. Li agradaria ser al Freeride World Tour algun dia.
M. G.

Eloi Fernández

Eloi Fernández

M. G.
Actualitzada 08/11/2018 a les 06:57
Com ho fa per compaginar la preparació per als Freeride Qualifiers amb els estudis i la feina?
La feina de la Universitat sempre és més senzilla gràcies a internet, a més, al gener acaba el període d’exàmens i em deixa la temporada força lliure. Fins ara he treballat a l’Esquí Club Arinsal Pal (ECAP) i sempre han sigut comprensius. El que més costa és trobar dies d’entrenament amb els esquís posats perquè depenem molt de la meteorologia.


L’esquí forapista sembla una de les disciplines menys conegudes, per què?

El tipus de muntanya i la meteorologia marquen molt i porten que les competicions es facin en llocs i en dies poc accessibles per al públic. Si no es segueix en directe, és difícil fer-ho per les xarxes.

Es pot fer un lloc en competicions on hi hagi l’eslàlom o els salts?
Caldria que les federacions d’esquí es posessin en aquest món i tindria molt més ressò i un calendari de competicions més extens.


Com veu el seu futur en l’esquí forapista?

Tinc moltes ganes i motivació per seguir dins d’aquest món durant temps. Competir sempre m’ha agradat i ho vull seguir fent a màxima intensitat tant temps com pugui. Paral·lelament a la competició també començo a tenir ganes d’esquiar muntanyes més allunyades, acostant-me a un esquí forapista més verge.

Competeix al Freeride World Qualifier, en nivell 4 –és la millor categoria de la competició–. El veurem al Freeride World Tour algun dia?
Ara per ara lluitaré per mantenir-me en les competicions de 4 estrelles, que no és un repte fàcil. Estar al Freeride World Tour sempre ha estat un somni, però soc conscient de tota l’experiència i el nivell que cal per arribar-hi. Espero que en pocs anys sigui un objectiu realista per a mi i pugui lluitar per ser-hi.


Què li ofereix Andorra per esquiar? Quins són els rivals més durs?

Un entorn natural que ens ofereix infinites possibilitats per esquiar forapista, tant els llocs propers a les estacions com l’alta muntanya, a més, amb força seguretat. Però ser un país petit redueix la possibilitat de crear grups de treball conjunt. Els rivals més durs són França, Suïssa i els Estats Units pel gran nombre d’esquiadors i nivell que presenten.

I quan deixi l’esquí forapista, què vol fer?
Soc fisioterapeuta i segueixo formant-me en aquesta professió, tot i que ja treballo. Competeixi o no seguiré esquiant forapista. És la manera d’esquiar que més m’agrada i que crec no em cansaré mai d’experimentar-la. Estar dins el món de l’esquí forapista competitiu encara que no sigui com a atleta m’atrau igualment.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts