Anna Nieto

“Les manualitats són una manera de fer teràpia”

També ha impartit cursos al Parc de Nadal de la capital. Viu a Barcelona i dissabte va venir al Principat per coordinar un dels tallers per als infants en el marc de l’Andorra Shopping Festival, que consistia a elaborar fanalets per decorar la casa.

Anna NietoE.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què creu que els aporten aquests tallers als nens?

La meva feina també és fer treballar i potenciar les habilitats dels nens i adults. La finalitat és que també facin servir molt les mans, que estan connectades al cervell. A més, també és una manera perquè puguin trobar solucions.

En quin sentit?

Cada vegada hi ha nens a qui els costa cada cop més retallar amb les tisores perquè no és una activitat que fan habitualment. No tenir aquesta habilitat els pot comportar problemes per trobar solucions. La finalitat dels tallers és treballar la creativitat i aprendre a tornar a usar els materials.

Les tisores són la seva eina?

Allà on hi hagi nens tinc un objectiu, que és anar a buscar les tisores per estimular la seva creativitat. Aquests tallers també són una bona opció perquè els pares treballin amb ells. Molts cops, s’adonen que tenen més habilitats de les que es pensen. No cal ser un artista per fer les coses bé.

Des de quan imparteix tallers de manualitats?

Imparteixo aquests cursos des de fa més de 25 anys.

Per quin motiu va dedicar-s’hi?

A mi m’agrada molt fer manualitats. Sempre m’he apuntat a tallers. Jo vaig estudiar direcció d’empreses, però ho trobava avor­rit. A mesura que anava posant en pràctica el que aprenia als cursos de manualitats em vaig adonar que aquest sector m’agrada i vaig començar a fer classes per adults.

Amb quina filosofia treballa?

Quan faig aquests cursos, també intento potenciar que es reutilitzin els materials que ja s’han fet servir. Per exemple, fem servir moltes ampolles d’aigua, consumim molt plàstic, i això és una cosa que em preocupa. En aquest cas, hem fet servir les botelles, però potser en una escola hauria fet servir brics de llet. M’agrada que també vegin l’opció que es poden fer manualitats a cost zero.

Quina retroalimentació té per part dels assistents?

En el cas dels adults, per exemple, m’expliquen que assistir a les classes que faig els ajuda a estar totalment concentrats i a oblidar els problemes. Les manualitats són una manera de fer teràpia. Als nens també els ajuda molt a concentrar-se i és un aspecte molt important, ja que avui en dia no poden estar més de deu minuts fent la mateixa cosa.

Quina capacitat de creativitat tenen els nens?

Els nens no veuen les coses de la mateixa manera. De fet, gràcies a ells aprenen cada dia per la naturalitat que desprenen. Si els poses un paper a davant, cadascú et farà una cosa diferent. Si els demanes que dibuixin una flor, et trobaràs de tot i en canvi, els adults són avorrits. Els més petits es qüestionen les coses i de fet, penso que també els hem d’escoltar més.

tracking