Elisa González

“Andorra està més neta que els altres llocs que he visitat”

Creadora de l’empresa canària de titelles Garabatos-K. Ve a Andorra a representar el seu espectacle ‘El drapaire trapella’ amb motiu del 20è aniversari de Pirinenca de Serveis. Fa dos anys va visitar el país i va quedar sorpresa per la bona gestió del reciclatge.

Elisa GonzálezM. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és Garabatos-K i què feu exactament?

Garabatos-K és una companyia de titelles i animació infantil que vaig crear fa 15 anys. Fem espectacles de teatre per a nens i joves amb contingut pedagògic. Busquem que el contingut vagi en sintonia amb els temes socials que tracten a l’institut o a l’escola, com el respecte al medi ambient, promoure la lectura, consum responsable, rebuig a l’assetjament escolar, treball en equip o portar una bona alimentació.

De què va ‘El drapaire trapella’?

Drapaire és un personatge que treballa per al servei públic de neteja i es veu desplaçat per la tecnologia, la qual fa que ell ja no sigui necessari per al treball. Així, decideix venjar-se embrutant la ciutat. Nosaltres contem la història a través de Drapaire i altres personatges que cobren vida, com contenidors i tetrabrics, els quals conten històries paral·leles per tal que el nen reforci el seu coneixement sobre el reciclatge.

Per què una companyia de Canàries ve a Andorra a fer aquest espectacle?

Fa uns dos anys que vinc al Principat d’Andorra a fer turisme i des del primer moment em va cridar molt l’atenció que els carrers estaven molt nets i que el reciclatge està molt ben organitzat. Aquest espectacle el vaig escriure fa vuit anys, i com que a Canàries estem envoltats de mar, sempre estem alerta per trobar oportunitats per representar-lo. Vam contactar amb Pirinenca de Serveis i ens van donar llum verd per participar en el seu 20è aniversari, la qual cosa és un honor i ho fem amb molta estima.

En què és diferent el reciclatge a Andorra respecte d’altres llocs?

Fa poc vam estar a Itàlia i em va fer pena veure com estaven de bruts, per exemple, els jardins que estan al costat del coliseu de Roma. Quan vaig venir a Andorra per primera vegada em va sorprendre perquè el país estava molt net malgrat la quantitat de turistes que té. A Canàries, per exemple, s’intenten fer les coses bé i jo no vull desmerèixer els esforços, però la neteja i el reciclatge no estan igual de ben gestionats com ho estan aquí.

Quantes vegades heu representat aquest espectacle?

Aquest espectacle l’hem representat a Tenerife i Gran Canària unes 250 vegades els vuit anys que té de vida. La veritat és que tenim molta demanda d’aquest espectacle i també d'’altres que fem per a altres empreses i associacions.

Teniu intenció de tornar a actuar a Andorra?

Tenim moltes ganes de tornar perquè aquí la gent et tracta molt bé i amb molta cordialitat. Ens interessa molt promoure els nostres missatges a les escoles i tant de bo peguéssim fer-ho a Andor­ra. Nosaltres pensem que els nens seran la societat del futur i cal educar-los en valors.

tracking