Àlex Machado

“Només penso en el present però no tanco cap porta”

Campió del món de Super Rok a Itàlia. A punt de fer 19 anys, és una de les promeses del món de motor al Principat. Va aconseguir un Campionat d’Espanya quan era cadet i altres subcampionats. El seu món és el kart, però no descarta res

“Només penso en el present però no tanco cap porta”A. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La seva passió pel kàrting i el motor va començar de ben petit.

Amb sis o set anys. El meu pare em va regalar un kart per tenir una altra afició més, i com a bon aficionat a l’esport i a la competició, m’hi vaig anar enganxant. M’ho passava molt bé i gaudia molt. Als 8 anys ja vaig començar a competir.

Quin balanç fa de la temporada.

Ha estat un any molt positiu. Després d’estar gairebé quatre anys sense competir, aquest any ho he pogut fer gràcies a l’oportunitat que em va donar el Valtex Racing Team, un equip italià. Al principi em va costar una mica agafar la forma, adaptar-me al cotxe, col·locar el setup just, però a poc a poc hem anat millorant i trobant tot el que necessitàvem. He arribat al final de la temporada en un bon moment.

La cirereta, el Campionat del Món de Super Rok.

Vaig sortir cinquè a la final. Vam tenir la sort de fer una car­rera gairebé perfecta sense cap errada important, i a les últimes voltes em vaig imposar. Ha estat un any de progrés individual i de tot l’equip.

La millora no s’acaba aquí

No, evidentment. Cursa a cursa hem d’anar fent un pas endavant. Aquest cap de setmana tinc una altra cita a Itàlia, i això no para. No hi ha marge de millora i hem de seguir endavant.

Poc abans de la final va tenir problemes al turmell.

Sí, em vaig lesionar dos o tres setmanes abans. Em vaig fer un esquinç molt fort però no em molestava per frenar. Vaig treballar dur i vaig arribar a la cursa, ressentit, però sense cap molèstia.

Com valora el kàrting a Andorra.

Fa uns anys hi havia poca gent. Sempre hi ha hagut pilots que han practicat kàrting, però ho han fet amb altres nivells i categories. És complicat fer aquesta modalitat a Andorra, i això evita que hi hagi més afició. Per exemple, jo quan vull entrenar he d’anar a Itàlia uns dies.

Com veu el futur. Quins reptes es marca?

No vull pensar-hi gaire, la veritat. Vull pensar cursa a cursa, fer-ho el millor possible cada campionat i cada entrenament perquè d’aquesta manera els objectius i els nous projectes arribaran sols. Només em concentro en el present. L’any que ve seguiré al mateix equip i anem pas a pas.

Però tindrà al cap l’objectiu de fer el salt a la Fórmula 1...

Clar que és bonic poder tenir aquesta oportunitat d’aquí a un temps, però no hi penso ara mateix, de debò. El meu present és el kàrting. Ara, si d’aquí a uns anys tinc l’oportunitat d’accedir a qualsevol modalitat –ral·li, cotxes, fórmula, etc.– ho faria. M’agrada el motor i provar qualsevol tipus de vehicle. No tancaria mai la porta a cap cotxe ni cap modalitat.

tracking